Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Kan White Hawks ryste Rungsted?

Kan White Hawks ryste Rungsted?

25.03.19

Af Jesper Larsen

Frederikshavn White Hawks tager tirsdag aften hul på semifinaleserien mod Rungsted Seier Capital, og come da lige on man, hvor har holdet et momentum at bygge videre på. Kvartfinalerne mod Esbjerg Energy var en rutschetur af de helt store for både spillere og fans. Nede med 0-2 i kampe, comeback og udligning til 2-2, ny nedtur med hjemmebanenederlag og efterfølgende krav om udesejr for stadig at holde liv i DM-drømmen og så den endelige triumf i fredagens hjemmekamp, hvor man satte det hele på plads tidligt i den første periode med 3 scoringer. Der skal faktisk et ret godt helbred til at være fan af Danmarks nordligste ishockeyklub.

Jeg noterede efter fredagens kamp, at der var eufori i Nordjyske Bank Arena. Det var næsten en underdrivelse. Det var fedt – som i helt og aldeles fedt – at være en del af den begejstring, som tilskuerne delte med spillerne. Der var noget good old days over det hele, og det stod mejslet i granit, at Nordjyske Bank Arena desperat ønskede det allerbedste for sine helte. Det fik de så, og kvalifikationen til at være en del af the final four er virkelig noget, der kan bygges videre på. Nu har man en kæmpe succesoplevelse med i bagagen, og når Storebæltsbroen krydses en gang i morgen eftermiddag, så bør hver enkelt høg i spillerbussen tænke over, hvor fedt det var i fredags. Man kan ikke få for meget af den slags, og ingen i Fresse vil have noget imod en gentagelse allerede kommende fredag. En lille bitte udesejr i Bitcoin Arena mod Lars Seiers Capital-drenge er såmænd det eneste, der skal til. Easy peasy.

Nå, det er nok på sin plads ikke at blive for kålhøgen. Rungsted valgte White Hawks, og det er der en god grund til. De har siddet i taktikrummet og taget en runde med forslag, og de fleste er faldet på, at man vil møde White Hawks. Kigger man på årets indbyrdes møder og statistikken de to hold imellem, er Seier Capital-spillerne også på fast grund med det valg. Holdene har mødt hinanden seks gange, og Rungsted har vundet de fem. To af kampene i Bitcoin Arena vandt Rungsted ovenikøbet stort. I starten af sæsonen blev det 8-2, og i den første kamp efter pokalfinalen blev det 6-1 til hjemmeholdet. Det virker umiddelbart skræmmende, men jeg vil nu alligevel hæfte mig ved alle de resterende kampe, som var meget lige.

Tv-kommentator og tidligere Rungsted-spiller, Morten Green, mener, at White Hawks vil kunne profitere af at få mange spilstop. Ingen hold i ligaen vil kunne hamle op med Rungsted, hvis de får lov til uhindret at sætte tempoet, var hans argument. Set fra min stol ser tingene dog lidt anderledes ud. Kigger man på White Hawks´ præstationer igennem sæsonen, så har de svinget en del, og nogle gange har udsvingene været store undervejs i kampene. Høgene har i denne sæson sat et utal af føringer over styr, og man har tabt mange point i de døende minutter af kampene. Hvem husker ikke back to back-kampene mod Aalborg Pirates lige efter jul? Ved den lejlighed soldede man om fredagen i Frederikshavn en to-målsføring væk og endte med at tabe. Dagen efter i Gigantium gjorde man præcis det samme. Eller hvad med pokalfinalen, hvor man undertippet og dømt ude fik skovlen under netop Rungsted Seier Capital og førte med sikre 2-0 inden de sidste tyve minutter? Og så tabte man alligevel 3-2. Min pointe er, at White Hawks har set skarpe ud, når holdet har været offensivt indstillet. På sine bedste dage kan holdet så byde alle op til dans. Der er spillere på holdet, der virkelig kan få brygget et længere pres sammen og sat en modstander under pres. Men når man stiller sig ned i forsvaret, stopper skøjteløbet og retter mest fokus på blot at få pucken sendt forsigtigt ud over blue line, så går det galt. Det kan man simpelthen ikke. Spillet bliver stift, febrilsk og ineffektivt, og det ender oftest skidt. Derfor tror jeg ikke helt på Morten Greens udlægning. Høgene skal holde fast i det, der for alvor virker for dem, og det handler i mine øjne om fart, intensitet og aggressivitet, og det finder man i de forreste geledder. Spiro, Bumagin, Jensen, Frederiksen, Mitchell, Jasper er giftige, når de først får snerten af et hockeymål, og de esser skal spilles, så de gør mest gavn. I you ask me.

Og så har man i øvrigt på fornemmelsen, at den første kamp i serien kan blive ekstraordinært afgørende. Der var euforisk jubel i Nordjyske Bank Arena efter sejren over Esbjerg. Jo, jo. Men jeg kan også godt komme i tanke om et par matrikler i Frederikshavn, der vil være i eufori, hvis høgene tager en sejr i Rungsted tirsdag aften. Vi ved meget mere omkring klokken 21.30 i morgen. Rungsted Seier Capital – Frederikshavn White Hawks spilles klokken 19.00.

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.