Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Kæmpe White Hawks-comeback gav udligning i serien

Kæmpe White Hawks-comeback gav udligning i serien

02.04.19

Af Jesper Larsen
I 2004 sikrede Radim Piroutek Frederikshavn White Hawks en udligning i kvartfinaleserien mod Rungsted Seier Capital. Pirouteks mål faldt i kamp 2 i serien, og man skulle så langt som ind i den syvende periode før målet kom. Det opgør er stadig det længste i dansk ishockey, og selv ikke i hockeyglade Sverige har de set kampe, der er gået ud i syv perioder. Forleden var de to nordjyske og sjællandske hold igen involveret i en særegen kamp. White Hawks havde ellers kæmpet sig på 3-3 efter at have været bagud 1-3, men det vanvittige Rosenthal-mål, der passerede målstregen med omkring et halvt sekund tilbage på uret, slukkede høgenes drømme om en udebanesejr. Målet har været omdrejningspunktet for store dele af Ishockeydanmarks opmærksomhed i de sidste par dage, og det er tilsyneladende faldet i de to holds lod at stå for spektakulære hændelser. Aftenens vigtige, med spænding imødesete og potentielt altafgørende fjerde kamp kunne meget vel byde på nye bemærkelsesværdige incidenter.
Der er ikke så meget at rafle om. Slutspillet har sin egen logik. Man skal vinde den næste kamp, ellers er man presset. Skåret helt ind til benet er det, det handler om. Det gjaldt naturligvis også for White Hawks. Man kan godt vinde i Rungsted. Det er sket før i sæsonen, og det var uendeligt tæt på i søndags. Men at vinde to kampe i umiddelbar forlængelse af hinanden, det var nok at sætte barren for højt. Så Nordjyske Bank Arena måtte nødvendigvis danne rammen om en hjemmesejr. Det var de fleste overbeviste om.
Den første periode blev ikke den bedste, der er leveret i denne serie. I hvert fald ikke, hvis man ser på starten af den og slet ikke, når man udelukkende har White Hawks´ præstationer for øje. Den allerførste faceoff blev vundet, men det forvaltede Simon Grønvaldt ret skidt. Han sendte pucken til icing, og det bragte sidenhen Rungsted i angreb. Det kom der ret store chancer ud af. I det hele taget virkede frederikshavnerne ret nervøse i indledningen, og ikke meget hang sammen for dem. I en situation, hvor høgene var pressede, måtte Christopher Frederiksen sende pucken ud over banden. Det gav to minutter i udvisningsboksen, og Seier Capital udnyttede muligheden til at bringe sig foran 1-0. Men som kampen skred frem, kom hjemmeholdet mere og mere med, og i et par sekvenser fik de for alvor sat Thomas Lillies mål under pres. Det var meget tæt på et par gange. Og udligningen skulle også komme. Ian Brady havde pucken ved blue line. Fra flere steder i hallen blev han opfordret til at skyde. I stedet lagde han en forsigtig puck mod kassen, og her dukkede William Boysen op og styrede skiven ind. Fortjent og til stor jubel i Nordjyske Bank Arena. I minutterne efter målet kredsede høgene om Thomas Lillies mål, og 2-1 var ikke langt væk. Med hundrede gram lokalpatriotisme og et skvæt White Hawks-entusiasme kunne man påstå, at der var tale om et mindre bombardement mod Rungsted-målet. Men der kom ikke flere mål i den første periode. Hjemmeholdet var foran 14-9 på skudstatistikken.
Den anden periode blev indledt sløvt af hjemmeholdet, der pludselig virkede trætte og uoplagte. Rungsted satte sig solidt på sagerne, og der blev sendt masser af skud mod Tadeas Galansky. Efter seks minutters spil var han dog chanceløs. Charlie Sarault pillede bukserne af en White Hawks-back og sendte herefter pucken ind til Tyler Fiddler, der usvigeligt sikkert bragte Seier Capital på 2-1. Det var et klassemål, og den slags må man bare bøje sig for. Så så White Hawks ret rystede ud, og det næste mål lå også i luften. Ved flere lejligheder gentog det sig, at pucken blev kørt rundt i høgezonen, uden at de hvidklædte kunne erobre den og få den ekspederet ud i sikkerhed. Derfor var det heller ikke nogen overraskelse, at det også blev 1-3. Tim Daly fik alt for meget tid og plads ved blue line, og så kunne han sende et hårdt skud forbi en Galansky, hvis udsyn var spærret. Nede i sækken, på vej til et farvel, og ret stille i Nordjyske Bank Arena, der fornemmede, hvor det bar hen. Men så besluttede Tyler Fiddler at lave en boarding på Christopher Frederiksen. Det gav to plus ti minutter i udvisningsboksen. Frederiksen kørte i omklædningsrummet, men kom heldigvis senere tilbage. Hans holdkammerater stillede derimod op til overtalsspil, og på et helt igennem eksemplarisk udført af slagsen kunne Evan Jasper reducere til 2-3. Det gav igen håb og optimisme i både arenaen og hos spillerne, og kun fem minutter senere gentog Evan Jasper sin bedrift. Igen fik han scoret i powerplay, og igen i øvrigt assisteret af Dale Mitchell. White Hawks illustrerede virkelig, at det ikke er nogen tilfældighed, at holdet har slutspillets klart bedste powerplay. Pludselig så det ud som om, træthed var forvandlet til ny energi, og der blev trykket kraftigt på mod Thomas Lillies mål. Nu var det pludselig Rungsted-spillerne, der kom sidst i tacklingerne, og de tog derfor også flere udvisninger. Den sidste tog Tim Daly med et minut tilbage af perioden. Det første overtalsminut gav ikke noget, men høgene er fem mod fire i det første minut af den sidste periode. Rungsted foran 24-22 på skudstatistikken, men 3-3 ved pause.
Trælse sidste-øjebliks-nederlag til Rungsted måtte sidde i spillerne, mente mange. I aften viste White Hawks noget andet. Ishockeyguderne havde tunet ind på Frederikshavn i aften, og de havde klart sympatier for hjemmeholdet. De sidste marginaler var for en gangs skyld med høgene, og selv om Rungsted forsøgte og forsøgte, så kunne de ikke få scoret yderligere på Galansky. Derfor blev den sidste periode en stillingskrig, hvor nervøsiteten fandtes både på banen og på tilskuerpladserne. Man vidste begge steder, at en lille fejl kunne afgøre både match og måske hele serien. Men taget i Nordjyske Bank Arena har Trigon stået for, og man håber virkelig, at håndværkerne var på dupperne, da de satte det sammen. I aften skulle det nemlig stå en alvorlig prøve, da Simon Grønvaldt bragte hjemmeholdet foran 4-3 med omkring fem minutter igen på uret. Sikke en forløsning, sikke en jubel, og hold da op, hvor man undte høgene at slå tilbage efter det kedelige søndagsnederlag. Publikum var med sit hold som (næsten) aldrig før, og det hjalp spillerne. Rungsted tog Thomas Lillie ud til sidst, og der var et par situationer, hvor en opmærksom Galansky-benskinne forhindrede mål. Og så endte det, som det ofte gør. Det forsvarende hold scorer i tomt mål. Skarpretter var Dale Mitchell, der ikke spillede en stor kamp, men who cares? 5-3 til White Hawks i endnu en vanvidskamp. Så feeedt.


Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital 5-3 (1-1, 2-1, 2-0)

Målscorere:
04.43: 0-1: Rasmus Thykjær Andersson (Persson)
15.45: 1-1: William Boysen (Brady, Jasper)
26.27: 1-2: Tyler Fiddler (Jensen, Sarault)
32.09 1-3: Tim Daly (Christensen)
32.45 2-3: Evan Jasper (Mitchell, Brady)
37.58 3-3: Evan Jasper (Mitchell, Brady)
55.26 4-3: Simon Grønvaldt (Spiro, Bumagin)
57.54 5-3: Dale Mitchell (Mølgaard)

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.