Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Høgene faldt. Op at stå igen.

Høgene faldt. Op at stå igen.

29.01.19

Af Jesper Larsen

Det er svært at pege på noget, der i samme grad som sport kan bringe følelserne i kog.  Når Danmark vinder VM i håndbold går danskerne glædesamok, og det er på sin vis meget forståeligt. Men der er ikke så langt fra de euforiske højder til de depressive dybder, og det lærte alle vi fans af Frederikshavn White Hawks på den hårde måde, da høgene i lørdagens pokalfinale satte en 2-0 føring over styr og i de døende sekunder af en ellers fremragende gennemført kamp måtte se Rungsted Seier Capital løbe med alle laurbærrene.

Hold nu op, hvor var det ondt. 17 års pokaltørke var på vej mod sin afslutning. White Hawks havde det hele i sin hule hånd. Foran 2-0, tre stolpeskud i den sidste periode, og oppe med et enkelt mål med kun 56 sekunder tilbage. Og så væltede korthuset alligevel. Seier Capital kunne sende to urimelige pucke ind bag en ellers velspillende Tadeas Galansky i løbet af 18 sekunder, og de mere end 1000 medrejsende frederikshavnere tog turen fra himmel til helvede. Marcus Olssons assist til Mattias Perssons afgørende 3-2 mål var en knytnæve i ansigtet på en hel by, der drømmer om igen at se White Hawks vinde en titel.

Og så er den kamp ude af systemet. Eller: det bør den være. Mælken er spildt. Nu venter oprydningsarbejdet, og det starter allerede onsdag aften, hvor White Hawks skal til Odense for at møde Bulldogs. Jari Pasanen og Frederik Åkesson får brug for alle deres coaching-evner, når de skal forsøge at motivere sine spillere til igen at yde på topplan. Det bliver en udfordring, for naturligvis sidder der stadig rester af stor skuffelse i de fleste af Metal Cup-finalens aktører. Men de to træneres peptalk kunne passende handle om, at høgene faktisk spillede en god Metal Cup. Sejren over SønderjyskEs formstærke mandskab var flot, og de to første perioder mod Rungsted var eksemplariske. White Hawks kom til Aalborg som det hold, de færreste troede på. Eksperterne havde lagt dem i graven, længe inden den første semifinale gik i gang. Alligevel kravlede man op og var millimeter fra den store triumf. Det skal man huske på midt i alt det negative. Pokalen kom ikke til Frederikshavn, men spillet var til det, og indstillingen hos spillerne kan der ikke sættes en finger på. Så måske er det hele ikke så skidt endda. Der venter nye kampe forude, og den næste pokal, der kan vindes, er trods alt den største. Mesterskabet er stadig inden for rækkevidde. De vandt ikke pokalen i denne omgang, men høgene fik vist, at de kan spise kirsebær med de store. Fald syv gange, rejs dig otte, siger et gammelt ord. Det er opgaven.

Lad os så komme videre. Odense Bulldogs må onsdag aften lægge ryg til en revanche.

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.