Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

White Hawks i Final 4 finalen

White Hawks i Final 4 finalen

25.01.19

Bentax Isarena i Aalborg dannede fredag eftermiddag rammerne om den første semifinale i Final 4, hvor Frederikshavn White Hawks mødte SønderjyskE. Rigtig mange frederikshavnere havde valgt at tage turen til Aalborg, hvor fans fra det sydlige Danmark også var mødt talstærkt op. De sørgede for fantastisk stemning, straks fra første facoff. 

Allerede i kampens første minut kom White Hawks i undertal, da Alexander Bumagin måtte tage turen i udvisningsboksen for en holding. SønderjyskE har i denne sæson været særdeles skarpe i overtal, og de fik da også presset White Hawks helt i bund. Men ikke mindst takket være en velspillende Tadeas Galansky, overlevede White Hawks de 2 minutter i undertal. 

White Hawks nåede dog ikke at være fuldtallige i mere end et minuts tid, før Dale Mitchell begik en interference og dermed nyt powerplay til SønderjyskE. En kendelse som hovedparten af tilskuerene i White Hawks enden ikke var enige i. Igen diskede SønderjyskE op med stærkt powerplay, hvor det igen brændte på hos Tadeas Galansky. Men endnu en gang overlevede White Hawks sit boxplay. 

Efter at have været kommet igennem de 2 boxplays, kom White Hawks mere med i kampen. Efter cirka 8 minutters tid var det tæt på en White Hawks føring, men Ian Brady måtte se sin afslutning prelle af på den ene stolpe. 

Da vi passerede halvvejs i første periode, var det White Hawks der producerede de fleste chancer. Men man manglede lige den sidste skarphed i afslutningerne. Blandt andet havde Cam Spiro og Alexander Bumagin et formidabelt angreb, hvor sidstnævnte helt uforståeligt ikke fik scoret. I de sidste minutter af perioden, producerede SønderjyskE igen chancer på samlebånd, hvor Tadeas Galansky endnu en gang måtte stå på hovedet for at holde nullet. Perioden blev afsluttet med et White Hawks powerplay på 43 sekunder. Her fik Alexander Bumagin sat en kvalificeret afslutning ind, men Patrick Galbraith i det SønderjyskE mål fik reddet med en benparade. 

De første 5 minutter af anden periode bød ikke på de helt store chancer, hvor der ikke var mange afbrydelser i spillet. SønderjyskE havde et lille overtag. Men White Hawks bed også godt fra sig i den anden ende, hvor Dale Mitchell efter 6 minutters spil hamrede pucken ind på roden af stolpen. 

Halvvejs i perioden blev der fest i White Hawks enden af Bentax Isarena. Christian Mieritz sendte en lang pasning op til Dale Michell, der fik vristet sig fri og gav White Hawks en føring. Godt set af Mieritz og stærk scoring fra Mitchell. 

Føringen varede dog ikke mere end et par minutter. Her lykkedes det for Rod Pelly at udligne, da han afsluttede fra mellemdistancen. Forinden havde White Hawks mistet pucken i et opspil. 

For tredje gang i kampen kom Frederikshavn White Hawks i undertal, da der resterede cirka 5 minutter af anden periode. Det var Thomas Søndergaard der indkasserede 2+10 minutter for en bording. Største chance i det powerplay gik til Cam Spiro, da han var tæt på at overliste Patrick Galbraith efter en breakaway. Da der resterede 44 sekunder af det SønderjyskE powerplay blev holdene igen lige, da sønderjyderne fik en udvisning, for at være for mange spillere på isen. Da White Hawks blev fuldtallige og kom i overtal i et minuts tid, lykkedes det ikke at spille sig frem til chancer. Der blev ikke scoret yderligere i perioden.

White Hawks spillerne havde det svært i starten af tredje periode, hvor det var SønderjyskE der vandt de fleste nærkampe. White Hawks fik dog kæmpet sig tilbage med flere godkendte afslutninger. Blandt andet havde Cam Spiro en oplag mulighed efter 5 minutters spil, men afslutningen sad lige i maven på Patrick Galbraith. Kort efter faceoff endte pucken hos Dale Mitchell bag modstanderens mål. Liggende sendte han gummiskiven ind foran målet, hvor Kristian Jensen sendte den ind bag Galbraith til 2-1. 

I minutterne efter White Hawks scoringen var målet hos Tadeas Galansky sat under belejring, hvor defensiven hos White Hawks blev sat på overarbejde. I godt og vel 6 minutter var White Hawks sjældne gæster nede hos Patrik Galbraith. 

Med lidt over 9 minutter igen af tredje periode fik Dale Mitchell en lidt unødvendig udvisning i kampen om pucken i den offensive zone. SønderjyskE fik dog ikke noget ud af sin fordel. 

I den resterende del af perioden var der gode chancer til begge mandskaber. I sidste minut satsede SønderjyskE alt for en udligning, da man skiftede Patrick Galbraith ud til fordel for en ekstra markspiller. Der var maks spænding til allersidste sekund. Men White Hawks spillerne klarede opgaven og finalepladsen var hjemme. Patrick Galbraith og Tadeas Galansky leverede begge en formidabel præstation og blev da også begge helt fortjent kåret til de bedste spillere. 

Kæmpe indsats af White Hawks spillerne. Kampen i dag var nok den kamp hidtil i sæsonen hvor der blev fightet mest. Hvem modstanderen bliver i lørdagens finale, afgøres senere i dag mellem Aalborg Pirates og Rungsted Seier Capial

Efter kampen blev White Hawks kaldt tilbage på banen af de mange fremmødte fans, som skabte en super stemning. Forhåbentlig finder de igen i morgen vejen til Bentax Isarena I Aalborg.

Kampen i tal:
Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE 2-1
(0-0)(1-1)(1-0) 

29:28 1-0 Dale Mitchell (Mieritz)
31:15 1-1 Rod Pelly (Marinaccio & Prapavessis)
46:00 2-1 Kristian Jensen (Mitchell)

Skudstatistik: 26-37 (6-11)(10-8)(10-18)

Udvisninger:
White Hawks: 5x2 min, 1x10 min. (T. Søndergaard)
SønderjyskE: 3x2 min.

Tilskuere: Ej oplyst

Hoveddommere: Jacob Grumsen & Jonas Reimer
Liniedommere: Frederik Sønderberg & Lasse Dahlerup

 

Af Claus Aagaard

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.