Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Final 4-fest i Gigantium: Kan White Hawks ryste Pirates?

Final 4-fest i Gigantium: Kan White Hawks ryste Pirates?

30.01.20

Af Jesper Larsen

Fredag aften er en stor hockeyaften. Især hvis man er fan af enten Aalborg Pirates eller Frederikshavn White Hawks. For klokken 20.00 smides første puck i Final 4-semifinalen mellem de to nordjyske ærkerivaler, og et udsolgt Gigantium og et interesseret tv-hockeypublikum i det ganske danske land vil følge intenst med. Og alle sejl er sat for at gøre Final 4-arrangementet til en stor oplevelse. Fanklubberne har bebudet, at de har lagt sig i selen for at kunne præsentere nye tiltag. På forhånd ved vi eksempelvis, at spillerne ved indløb bliver præsenteret for tifoer fra begge fanlejre. Kort sagt: det bliver festligt og spektakulært, allerede inden kampen er startet.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det indimellem kan være svært at skrive optakter af den type, du læser nu. Frederikshavn White Hawks har i denne sæson spillet som nat og dag, og især den sidste tid har været hård for fans af klubben. Man synes jo, at Høgene har haft for mange nederlag, og det har gjort det ekstra svært at bevare optimismen. For hvordan i alverden skal frederikshavnerne kunne slå Aalborg Pirates, som de i denne sæson – og realistisk set også de sidste par sæsoner- har haft det meget svært imod? Et Aalborg Pirates, der har været ligaens klart bedste hold denne Metal Liga-kampagne og som på suveræn vis allerede – stort set – har sikret sig ligaens førsteplads. Tjah, du skal få et par forklaringer på, hvorfor jeg faktisk tror, det kan gå.

Man kan med nogen ret sige, at fredag aften er tavlen visket ren. Der står ikke point på spil, Metal Ligaen er lagt til side for en stund. Fredag aften gælder det én enkelt kamp, som vil sende det vindende hold videre til finalen. Den omstændighed kan have betydning, tror jeg. Masser af tilskuere og en ualmindelig stor hype omkring kampen kan give nerver i begge lejre, men især måske hos favoritterne, som alle jo regner med går i finalen. Nogle tror endda, Pirates suser i finalen. Jeg tvivler, og mit første argument er altså, at kampens særegenhed, dens betydning og den store opmærksomhed kan være til White Hawks´ fordel. Det kan give gummiben hos hjemmeholdet, det kan give vinger i den hvide lejr.

Argument nummer to handler om historien. Hos Høgenes fans har man vænnet sig til at synge, at: ”Her reger´ FIK”. Og det har man naturligvis, fordi White Hawks i en årrække havde meget fine resultater med sig hjem fra Aalborg. Selv om vi skal nogle år tilbage, så har Høgene fine oplevelser i Gigantium, og hvis der er noget, som spillerne på Jari Pasanens hold gerne vil, så er det at stikke en kæp i hjulet på sin yndlingsmodstander. Derfor forestiller jeg mig, at trænere holdledere og spillere indbyrdes har holdt hinanden op på tidligere sejre i fjendeland og talt om, at det sagtens kan lade sig gøre at vinde i Aalborg. Det er svært, men der en vej at gå.

Argument nummer tre handler om Høgenes kvaliteter. Jo, jo, det har haltet og været skidt. Men vi, der følger de fleste af kampene i Nordjyske Bank Arena – og nogle af dem udenfor – vi ved godt, at når pendulet svinger den rigtige vej, og mange ting går op i en større enhed, så har White Hawks mange strenge at spille på. Det er logisk at nævne førstekæden, som nødvendigvis må være på toppen, hvis drømmen skal leve. Alexandr Bumagin, Christopher Frederiksen og Dane Fox har alle været storproducerende i sæsonen, og meget skal komme fra dem. Succes fredag aften afhænger i høj grad af, om de folder sig ud. Og så har White Hawks – set med mine briller – nogle spillere, der har illustreret større potentiale, end de har været i stand til at vise over længere tid. Jeg tænker eksempelvis på en spiller som Søren Nielsen, som har alt det, der skal til for at være en stjerne. Hurtig, elegant og flot puckbehandling. Af og til forsvinder han dog ud af kampene, og man vil også kunne argumentere for, at slutproduktet ikke altid er godt nok. Men Søren Nielsen kan mere, end han har vist indtil nu, og fredag aften kunne han passende gå amok på den fede måde. Man kunne sige noget af det samme om Nikolaj Krag, som har leveret lidt i stimer. Men talentet er åbenlyst, og han er også én af dem, der kan gøre en forskel. Og så er det min opfattelse, at White Hawks især på keepersiden er bedre stillet end Pirates. Samuel Jukuri og Tadeas Galansky er begge dygtige keepere. Hvis jeg skulle bestemme – og mange vil mene, at det er godt, jeg ikke skal det – så står Galansky i morgen. Jeg synes, han har lige et kvart niveau mere end Jukuri, og så er han en rutineret herre, der flere gange har optrådt i et fyldt Gigantium.

Det kan da godt være, det har ligget lidt tungt med sejre over Aalborg Pirates på det sidste. Men Høge-spillerne har heldigvis en ret frisk succesoplevelse mod Pirates med i bagagen, og det er slet ikke uvæsentligt, at alle spillere i hvide trøjer i morgen tropper op på blue line og kan tænke tilbage på sejren i Nordjyske Bank Arena for kort tid siden. Der fik man igen troen på, at Pirates kan besejres. Argument nummer fire.

Og så bare lige for at pirre den forventningsfulde: Det er kun nogle få år siden, White Hawks trynede Pirates på den store klinge. Hvem husker ikke, at Høgene vandt 11-2 hjemme i egen hule og udspillede de røde på kryds og tværs? Jeg gør i hvert fald, og helt klart står det, fordi Høgene i den kamp lavede utrolige 5 kasser på bare 2 minutter og 37 sekunder. En overgang troede man, at der var tale om en verdensrekord, for hvem i alverden kunne forestille sig, at andre hold kunne have overgået dette? Nå, verdensrekord var der ikke tale om, for i en NHL-kamp i 1972 blev der scoret 5 mål på kun 2.10. Men anyways, something to remember.

Fredag aften i Gigantium behøver det ikke blive 11-2. Meget mindre kan gøre det. Bare det bliver en Høge-sejr. Kom så, for hel…………..

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder