Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Euforisk jubel i Nordjyske Bank Arena. White Hawks i semifinalen.

Euforisk jubel i Nordjyske Bank Arena. White Hawks i semifinalen.

22.03.19

Af Jesper Larsen

Do or die. Sådan hørte man White Hawks-spillerne sige i interviews et par gange i forbindelse med tv-transmissionen fra den sjette kvartfinalekamp i Esbjerg forleden. Og det var netop det, det var. Overlevelse eller tak for denne gang. Til dagens kamp i Nordjyske Bank Arena var der ikke det helt store, der havde forandret sig for White Hawks. Man skulle stadig vinde, ellers stod sommerferien for døren. Det nye var naturligvis, at disse omstændigheder nu også gjaldt Esbjerg Energy. White Hawks stod helt fantastisk for presset i tirsdags. Kunne de gøre det igen, og var Esbjerg i stand til at håndtere, at man nu selv havde lagt hånden på den varme kogeplade? Det var nogle af de spørgsmål, der på forhånd pressede sig på. Sammen med en hel masse andre. Og så var det ellers blevet tid til det, det hele handlede om: spillet på isen og den syvende og afgørende kvartfinalekamp mellem Frederikshavn White Hawks og Esbjerg Energy.

Selvfølgelig skulle det hele starte nervøst. Det lå i kortene, at kampens vigtighed smittede af på spillet, og man så det især hos hjemmeholdet, der virkede anspændte og stive i de første minutter. Energy derimod kørt på, og efter nogle få minutters spil havde vestjyderne 4-0 på skudstatistikken. Men langsomt kom White Hawks med, og Esbjerg-spillerne viste også stor nervøsitet. Det gav en stor chance til Christopher Frederiksen, som på en fin pasning fra Mads Larsen pludselig var helt fri foran Mathias Seldrups kasse. Frederiksens finurlige skud klarede Seldrup dog. Kort efter fik også Mads Larsen en mulighed, som blev pareret. Cam Spiro – måske Metal Ligaens mest elegante angriber – fik også en helt åben mulighed uden at score. De sidste ti minutter af den første periode blev et studie i, hvordan man kører en modstander over, og så kom målene. Alexander Bumagin ofrede sig i egen zone og dækkede med sin krop for et hårdt skud mod Tadeas Galanskys mål. Det gjorde ondt på ham, kunne man se, men alligevel fik han sendt pucken videre til Christopher Frederiksen, der i tre forsøg fik sendt pucken ind bag Seldrup. Øredøvende og ekstraordinær fed jubel i Nordjyske Bank Arena. Man forstod pludselig, hvorfor ishockey er den fedeste sport. Med fem minutter tilbage af perioden tog Max French en udvisning for cross checking, og det er farligt, når høgenes powerplay er i omdrejninger. Overtallet blev spillet tålmodigt, og pludselig stod Kristian Jensen og kunne slå en retur ind til 2-0. Med omkring halvandet minut tilbage skulle det også blive 3-0 til hjemmeholdet. Energiske Dale Mitchell stak en pasning frem til Cam Spiro, og med et af sine fine og velovervejede trækskud satte han pucken forbi Mathias Seldrup. I den sidste halvdel af første periode spillede White Hawks hurtigt, optimistisk og effektivt, og selv om Esbjerg havde sine muligheder, så var det aldeles fortjent, at høgene gik til pause med en føring.

Esbjerg kom også bedst ud til den anden periode. Forholdsvist hurtigt havde man fået sat fire skud mod Galanskys mål, og i perioder kunne høgene ikke få pucken ud. Det er set flere gang i denne sæson, at White Hawks har det med at stivne i egen zone, og så synes det nærmest umuligt for dem at få pucken ud over blue line. Den slags var der en del af i den anden periode, og det kunne have givet Esbjerg en reducering, for de gjorde, hvad de kunne for at presse skiven ind bag Galansky. Presset blev stort mod hans mål, og pucken dansede faretruende. Esbjergs chance for et vildt comeback lå naturligvis i at få prikket hul på bylden og dermed få vækket nervøsiteten hos hjemmeholdet. Men det krævede, at man kunne spille uden om Galansky, og det lykkedes heller ikke i de midterste tyve minutter. Fremad havde White Hawks ikke det store i perioden, og det var egentlig heller ikke nødvendigt. Man sad dog med den fornemmelse, at høgene ikke skulle give Energy en lillefinger. Så har de det nemlig med for alvor at gribe til og tage det hele. Kun tre høgeskud mod Seldrups kasse, Esbjerg havde 9 skud på mål. Stadig 3-0 til et hjemmehold, der synes at være i ret solid kontrol.

White Hawks startede kampen angrebslystent, men det er ikke for meget sagt, at man sluttede med at måtte forsvare sig inderligt. Esbjerg kneb det absolut sidste ud af de trætte ben, og de gav den fuld skrue. I den tredje periode nøjedes høgene med at lægge pucken forsigtigt ud af zonen, og det blev kun til meget sporadiske angreb. I den modsatte ende brændte det derimod på flere gange, og Galansky måtte virkelig vise sin klasse. Jari Pasanen tog én af sine rettidige timeouts, da der manglede 11 minutter. Han havde set – som alle os andre – at høgene var pressede, og det var yderst fornuftigt at give holdet et tiltrængt hvil. Alligevel fik Esbjerg reduceret med 10 minutter igen, og man så straks et kedeligt scenario foran sig. Høgene har før tabt store føringer, og de har det med at gå i panik. Panikken så man også i aften, og ved flere lejligheder kunne man ikke få pucken ud af zonen. Energy kørte den rundt i White Hawks´ forsvarszone og fik mange skud mod Galansky. Mark Pederson – Energy-coachen – tog Seldrup ud med godt tre og et halvt minut tilbage, og så var Esbjerg 6 mod 5. En spændende ishockeykamp blev pludselig for alvor en gyser, og det var meget tæt på yderligere reducering. Heldigvis for hjemmeholdet var Evan Jasper kvik i det rette øjeblik. Han opsnappede en løs puck og sendte den hele vejen ned i det modsatte mål til 4-1. Det afgjorde naturligvis kampen, og et helt vildt engageret Nordjyske Bank Arena klappede ad sit yndlingshold i de døende sekunder af kampen. White Hawks vinder syvende og afgørende kvartfinale og kan nu se frem til nye spændende kampe. Og kort efter kampen valgte Rungsted Seier Capital høgene som modstander i semifinalerne. De starter kommende tirsdag. Det bliver spændende.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 4-1 (3-0, 0-0, 1-1)

Målscorere:

9.22:                   1-0: Christopher Frederiksen

16.09                  2-0: Kristan Jensen (Mitchell, Boysen)

18.37                  3-0: Cam Spiro (Mitchell)

50.21                  3-1: Mark Delargo (Krogsgaard, Christensen)

59.12                  4-1: Evan Jasper

Tilskuere: 2510

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.