Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Et presset White Hawks slog Herning

Et presset White Hawks slog Herning

22.11.18

Af Jesper Larsen

Frederikshavn White Hawks tog en overtidssejr over Herning Blue Fox i tirsdagen opgør i KVIK Hockey Arena. Dermed cementerede man, at de fire bedste hold i årets MetalLiga har sagt farvel til resten. White Hawks var inden dagens kamp placeret som nummer fire. Man var á point med Aalborg Pirates på tredjepladsen og et enkelt point efter SønderjyskE, der er nummer to. Rungsted Seier Capital er gået alene i udbrud og har 44 point, 7 mere end SønderjyskE. Udeholdet i Nordjyske Bank Arena i aften, Herning Blue Fox, er i hvert for en lang stund sat af i kampen om top-fire. Det er mere end et åbent spørgsmål, om Petri Skrikos tropper overhovedet kommer i nærheden i denne sæson. Skulle det ben have det mindste kød på sig, så krævede det en sejr i Frederikshavn. Og høgene havde på den anden side heller ikke noget at give af, for ellers ville det blive svært at holde trit med Aalborg og SønderjyskE. Så ingen af holdene havde råd til at tabe, og derfor var der lagt op til et interessant opgør.

Det bliver altid intensivt, når White Hawks og Blue Fox står over for hinanden, og det blev det også i den første periode. Der var spillet få sekunder, før Tadeas Galansky blev testet første gang, og siden fulgte en del forsøg i den modsatte ende. Christoffer Aakesson kæmpede forbilledligt bag mål, og han fik sendt en puck ind foran mål, som en medspiller resolut sendte mod mål. Simon Nielsen i Blue Fox-kassen klarede i den situation. Kort tid efter slap Gorm Topholt alene igennem, men også hans skud tog Simon Nielsen. Ian Brady – den solide høge-back - ærgrede sig stort efter små ti minutters spil. En vanvidspasning af de slemme blev af en Herning-back sendt på tværs i egen forsvarszone, og den fangede Brady. Score kunne han dog ikke. Også Christoffer Frederiksen var tæt på med en stor chance. På mange måder kunne man påstå, at denne aftens første periode formede sig diametralt modsat af tirsdagens i Herning, hvor Blue Fox vadede i chancer. I aften gjorde White Hawks det, og selv om Herning slet ikke var uefne, når de kom i angrebszonen, så var hjemmeholdets chancer anelsen større og der var flere af dem. Derfor var det egentlig heller ikke ufortjent, at Kristian Jensen vendte retur til scoringslisten. Herning var i overtal, men en skidt pasning omkring blue line bragte Evan Jasper i puckbesiddelse, og hans skud kunne Simon Nielsen kun halvklare. Pucken røg herefter ud til Kristian Jensen, der ret let sendte skiven ind. Og med kun 16 sekunder igen sendte Simon Grønvaldt en smuk aflevering mod Cam Spiro. Han tog den til sig og røg igennem i en breakaway. I skudøjeblikket blev han tacklet, og dommen var soleklar: straffeslag til hjemmeholdet. Spiro tog selv straffeslaget, og han var ligeså sikker, som da han afgjorde kampen i KVIK Hockey Arena. 2-0 til hjemmeholdet efter den første periode, og det kunne der ikke indvendes det mindste imod. Ret flot af et hjemmehold, der til aftenen s kamp igen måtte undvære topscorer Dale Mitchell og i øvrigt også Christian Mieritz og Marcus Pedersen.

Midterperioden blev en rodet affære. Især for hjemmeholdet. Herning Blue Fox satte mere tryk på kedlerne, og man lagde et hårdt pres på White Hawks, der ikke kunne få spillet til at fungere. Hjemmeholdet blev parkeret i egen zone, og Galansky måtte igen og igen vise, at han rummer stor kvalitet. På mange måder minder han om Frederik Andersen. Stor og rolig er han, og så har han evnen – ligesom Andersen havde – til ene mand at vinde kampene for White Hawks. Blue Fox havde i hvert fald svært ved at passere ham, og selv om høgene ikke leverede meget i den anden periode, så fik Blue Fox ikke kapitaliseret tilstrækkeligt af deres overtag. Og dog, for der kom en reducering med små fire minutter igen. Og den havde ligget i luften et stykke tid. Zack Torquato stak afsted i venstre side, og hans tværpasning satte Morten Poulsen sikkert ind. Et halv antiklimaks for et hjemmehold, der leverede en forvandlet andenperiode, og det var faktisk ret skidt. Men ikke flere mål. 2-1 til White Hawks efter 40 minutter.

Også i den tredje periode blev det mere spændende end velspillet. Herning var stadig toneangivende, og man sad med den fornemmelse, at det ikke ville holde hjem for hjemmeholdet. Men så blomstrede man op, og i en længere sekvens fik høgene sat tryk på Blue Fox. Det gav et par tilbud, men først og fremmest gav det igen tro på tingene. En udvisning til White Hawks gav dog igen momentum til Herning, og Tadeas Galansky måtte sætte vand over til en superredning, da han fra kort afstand greb et potent trækskud. Igen pres mod hjemmeholdet, og det blev for alvor nervøst. Hjemmeholdets Gorm Topholt blev udsat for en grov udvisning, og så troede man, at det kunne give høgene lidt ro. Nervøsiteten havde imidlertid indtaget Nordjyske Bank Arena, og noget egentligt powerplay fik man aldrig sat op. Tværtimod var Herning tættest på. Jari Pasanen tog med tre minutter igen en betimelig timeout for at indgyde sine spillere ro og få stoppet den febrilskhed, der havde indfundet sig i spillet. Det var fornuftigt, og det hjalp. Blue Fox tog Simon Nielsen ud, og ihærdigt jagtede Cam Spiro en puck, som han kom først på og sendte ind til Jens Henrik Tönjum. 3-1 til White Hawks, der herefter kan se frem til en kamp ude mod Odense Bulldogs på søndag og så et vitalt revancheopgør mod Rungsted Seier Capital kommende tirsdag.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 3-1  (2-0, 0-1, 1-0)

 

17.59:  1-0: Kristian Jensen (Jasper)

19.44:  2-0: Cam Spiro (Straffeslag)

35.35:  2-1: Morten Poulsen (Linnet,Torquato)

59.27:  3-1: Jens Henrik Tönjum (Spiro)

Tilskuere: 1138

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.