Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Er det tid?

Er det tid?

07.09.19

Af Jesper Larsen

Det er i år 20 år siden, White Hawks sidst vandt det danske mesterskab. I mellemtiden er det blevet til otte medaljer, 2 af sølv og seks af bronze, og desuden en enkelt pokaltriumf. Det lyder egentlig flot i en opremsning, og der er en del af landets klubber, der kan se på statistikken med en vis misundelse. Ikke desto mindre synes man, at det er ved at være på tide, at den mest attråværdige titel igen havner i Frederikshavn. Tyve år er lige lovligt lang tid at vente, og der må godt snart ske noget. Sådan fornemmes det i hvert fald, at gode fans af White Hawks tænker.

Det helt store spørgsmål er derfor, om det er i år, White Hawks indfrier ønsket. Svaret får vi af naturlige årsager først, når Metal Ligaen går på hæld, men det er naturligvis interessant – her inden den hele begynder for White Hawks – at se på, om mulighederne overhovedet er til stede. Og lad mig med det samme konstatere, at det er de. Du skal få et par grunde, der kan underbygge den tanke.

Eksperterne har forenet sig i den ide, at Metal Ligaen i år er mere lige end nogensinde før. Det er sådan set ikke noget nyt. Det har vi hørt før. Men der er alligevel noget om snakken, for stort set alle klubber har forstærket sig markant, og niveauet på forstærkningerne synes over en bred kam at være historisk højt. Herning Blue Fox har eksempelvis fået folk med NHL-CV på holdkortet, Rødovre møder søndag op i Frederikshavn med et par Virtala-brødre, der holder højt niveau, og Aalborg Pirates har engageret Kirill Kabanov, der også har en fin fortid. I Frederikshavn har man også forstærket sig bemærkelsesværdigt. Jeg vil nævne fire nye, som jeg tror bliver ekstraordinært interessante at følge i Metal Ligaen. Aleksandr Bumagin med sin KHL-historie er en gave til frederikshavnske fans. I mine øjne er han ikke en Messias, der kan det hele, men han har kvaliteter, der er indiskutable, og alene hans tilstedeværelse på holdet, giver et løft. Dane Fox – canadieren, der er hentet direkte fra DEL-ligaen (hvornår har White Hawks sidst hentet en spiller herfra?) – bliver uden tvivl et hit. Han har allerede produceret fint i træningskampene, og hans sniper-håndledsskud er masser af point værd. En signing fra øverste hylde, virker det til. Anders Eriksson bør også blive en profil. Eriksson har gennem det meste af sin karriere lavet fornuftigt med point, og han har 5 sæsoner i SHL bag sig. Alene det. Sidste år blev det til 42 point i Del-2 hos Lausitzer Füchse, og det må han gerne gentage i Frederikshavn. Eriksson har set en smule langsom ud i træningskampene, men man skal vænne sig til Metal Ligaen, og når det sker for alvor, bliver Anders Eriksson giftig for alle. Og så tror jeg, der er meget at forvænte sig fra Søren Nielsen. Han er hentet hos Odense Bulldogs, og i træningskampene har han vist, at speeden og teknikken er helt på plads. Man snakker om, at Aalborg Pirates har landets bedste danskerstamme. Det er muligt, men Søren Nielsen har de ikke, og jeg tror, han går en flot sæson i møde. Bare vent og se.

På det forholdsvist nye hockeysite – Hockeytinget – har jeg normalt en blog. Jeg skrev i den for et stykke tid siden, at det hele måske slet ikke er så kompliceret. Jiri Justra var bagmanden bag de to danske mesterskaber, som indtil nu er havnet i Frederikshavn, og mange har længe spekuleret i, at kun en Jiri kan vinde mesterskaber i Frederikshavn. Nu har holdet imidlertid en Jari i spidsen, og så kommer man det næsten ikke nærmere. Jari Pasanen har taget Frederikshavn med storm. Hans spillestil er en anden, end den forgængeren Mario Simioni præsenterede, og det er nok ikke for meget sagt, at Pasanens hockeytilgang har flest tilhængere. Den finske coach kom til Frederikshavn sidste år og gjorde gode ting for holdet. I år han har for alvor fået lov til at sætte sit præg på holdkonstruktionen, og forventningen er helt logisk, at White Hawks tager endnu et skridt i den gode retning. Og med sidste års bronzemedaljer in mente, så må endnu et skridt være……..? Tjah, fyld selv på. Der sidder dog en lille fyr kanten af min skulder og visker mig i øret, at der måske kan være noget stort på vej lige præcis i år. White Hawks indleder søndag imod Rødovre Migthy Bulls, og du må selvfølgelig selv møde op i Nordjyske Bank Arena for at konstatere, om der er det mindste af have optimismen i. Jeg slutter, hvor jeg startede: Er det tid?

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder