Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Det kan blive en historisk aften

Det kan blive en historisk aften

01.02.20

Af Jesper Larsen

Hvad sagde jeg? Ja, det er lidt kækt, jeg ved det godt. Men i optakten til Final 4-semifinaleopgøret mod Aalborg Pirates forleden præsenterede jeg et par argumenter for, hvorfor White Hawks godt kunne vinde den kamp. Førstekæden fik jeg nævnt – logisk nok, man skal ikke være hockeyprofessor for at se deres værdi – og så lagde jeg vægt på, at Nikolaj Krag, Søren Nielsen og Tadeas Galansky skulle finde de bedste sider af sig selv frem. Og det viste sig netop at være disse ingredienser på et hårdt kæmpende og ret velspillende White Hawks-hold, der i sidste ende kunne sikre den dejlige straffeslagstriumf, som gør, at der ved aftenstid denne lørdag er frederikshavnere på den ene side af blue line inden første puckkast i årets Final 4-finale. Goodbye Aalborg Pirates, welcome Frederikshavn White Hawks.

What a match. Fra helvede til himlen og sådan set lidt retur igen. White Hawks bagud, komfortabelt foran i anden periode for så at blive hentet lige inden slutfløjtet, ny føring i tredje og siden en træls puck, der kun lige akkurat kunne snige sig ind, overtid med nerverne uden på tøjet og endelig Krags sikre straffeslag op i George Sørensens stoksidehjørne. Jo, vi var igennem det hele, men Jeppe befandt sig i baronens seng til slut, og i aften ser hele Frederikshavn med, når Jari Pasanen kan blive den første coach i 18 år til at hente en pokal til Frederikshavn. Han skal ikke høre et eneste ondt ord for det!

Apropos pokal. Hvis du forestiller dig, at der i White Hawks er engageret en person, hvis eneste opgave det er at passe på pokalerne, så tager du fejl. Han ville i givet fald have ret meget fritid. For det er sandt for dyden ikke titler, som Høgene har gjort det mest i. Mesterskabet blev senest hentet til Frederikshavn for omkring tyve år siden, og den sidste pokaltriumf daterer sig helt tilbage til 2002, hvor White Hawks hjemme i Frederikshavn Isstadion vandt i overtid mod Herning Blue Fox. Hvem husker ikke stadig Anders Thomsens glæde over sejrsmålet? Jeg gør. I aften deltager Nordjyllands ishockeystolthed så i sin 8. finale gennem tiderne, og der er ikke så meget at komme efter: det skal blive til en sejr.

For sidste års finaletraume har vi glemt. Næsten da. White Hawks mødte også ved den lejlighed Rungsted Seier Capital og førte 2-0 lige omkring lukketid, men korthuset væltede fuldstændigt, da nordsjællænderne vendte det hele på hovedet i de døende sekunder og endte med at vinde 3-2. Det var mildest talt et urimeligt slag, som sad lige der, hvor det gjorde allermest ondt. Og nederlaget gav yderligere næring til den fortælling om White Hawks, der har handlet om, at holdet ikke kan, når det virkelig gælder. Desværre er der flere eksempler på dette, og de mange tabte pokal- og mesterskabsfinaler illustrerer synspunktet foruroligende tydeligt.

But this is our time, og hvis det går, som rundt regnet 24.000 sjæle i selve Frederikshavn - og et uvist antal sympatisører spredt for alle vinde i dette lille land - brændende ønsker, så stopper tørken i aften. Foran et forventningsfuld, talstærkt og medlevende publikum i Gigantium, en hel tv-nation og tre begejstrede hockeykommentatorer, der var overvældet over kvaliteten af White Hawks-niveauet i semifinalen, har den nuværende White Hawks-trup muligheden for definitivt at spille sig ind i hockeyhistorien. Man sender alle krydsede fingre og forhåbninger Høgenes vej, og så må det eddermame gerne blive til en sejr i aften. Og lur mig, om der ikke er gjort klar til festmodtagelse og diverse i Nordjyske Bank Arena senere lørdag aften. Hvis altså…….

 

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder