Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Det bliver en gyser....

Det bliver en gyser....

24.01.19

Af Jesper Larsen

Juhu, for en tid vi går ind i. Ishockeyfolket kan for alvor mærke blodet pumpe i venerne, for den ene betydningsfulde kamp afløser den anden. Fredag eftermiddag står Frederikshan White Hawks over for denne sæsons foreløbige højdepunkt, når man agerer modstander for SønderjyskE i Final 4´s første semifinale i Bentax Isarena i Aalborg. Og der er tegn i sol, måne og stjerner på, at det bliver en gyser af rang. Eksperterne er enige om, at det bliver tæt, og alle vi, der har set de to hold tumle sammen i Nordjyske Bank Arena, ved også, at det er to mandskaber, der er meget jævnbyrdige.

I TV2´s ishockeypodcast taler Jimmy Bøjgaard og Lasse Degn respektfuldt om begge hold, men de er enige om, at semifinalen med stor sandsynlighed vindes af det hold, der scorer først. Argumentet handler om, at både White Hawks og SønderjyskE er giftige kontrahold, der med stor speed og megen kvalitet i toppen af kæderne er i stand til kynisk at straffe modstanderens fejl. Også selv om man ikke nødvendigvis dominerer og er spilstyrende. Og der er noget om snakken, for de hidtidige fire indbyrdes opgør i denne sæson har givet sejre til det hold, der først er kommet foran. Og kuriøst nok er alle opgør endt med udesejre. SønderjyskE har vundet to gange 4-1 i Frederikshavn, og White Hawks har sejret med henholdsvis 3-1 og 2-0 i Vojens.

Mario Simioni havde ikke den succes i Frederikshavn, som mange havde forventet. Det er nok ikke helt ved siden af at konstatere, at hans stil ikke slog an. Det gør den til gengæld i SønderjyskE, med hvem han i øvrigt tidligere har haft stor fremgang. I Frederikshavn har Jari Pasanen som bekendt taget over efter Simioni, og finnen har fået skabt et hold med et stort potentiale. Der har været nogle op- og nedture, og man ser en stor forskel på top- og bundniveauet. Men når det virkelig kører for høgene, så er de svære at danse med. Der er masser af fart, og frem for alt har man kvalitet i alle kæder. På det seneste er russeren Alexander Bumagin kommet til, og det har givet høgene nye strenge at komponere efter. Bumagin har gode hænder og stor rutine, og det har han allerede givet mange eksempler på. Man kan sagtens argumentere for, at han ikke er på sit højeste endnu, men det er typisk sådan for gamle cirkusheste, at de først for alvor engagerer sig, når de kan snuse savsmulden. Man kan håbe på, at Bumagin - og de andre nøglespillere - lader sig inspirere af de mange tilskuere og tv-virakken, der vil være til stede.

Rammen bliver uden tvivl festlig. White Hawks´ fanklub – Den Hvide Hær – har indkøbt mere end 1000 flag i høgefarverne, og der er syet en stor tifo, der sendes ned over tilskuerne, når White Hawks løber på isen. Der er altid mange frederikshavnere til ishockey i Aalborg, og fredag eftermiddag er der med stor sandsynlighed flere end nogensinde før. Fribilletter, kampens betydning og en masse ståhej inden Final 4-arrangementet overhovedet er gået i gang tyder på, at der kommer rigtigt mange. Fra SønderjyskE forlyder det, at mange busser sendes nordpå, og Aalborg Pirates, der står bag arrangementet taler om op imod 3000 tilskuere i alt. Det bliver et pokalbrag uden lige, og hvis ønskescenariet lader sig folde helt ud, så står to nordjyske mandskaber over for hinanden i lørdagens finale.

Men, men. Først skal White Hawks forbi SønderjyskE. Kampen spilles på det lidt utraditionelle tidspunkt klokken 16.30. Den sendes direkte på TV2-Sport med optakt fra klokken 16.00. Er du ikke i nærheden af tv, så gå ind på White Hawks´ hjemmeside. Webredaktionen er repræsenteret i Aalborg ved Michael Eriksson Kristensen, og du kan få de seneste opdateringer fra hans livesending på Facebook.

Skal White Hawks vinde den første pokal siden 2002? Det må godt ske. Kom så for pokker.

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.