Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Comeback-høge tabte til sidst

Comeback-høge tabte til sidst

27.11.18

Af Jesper Larsen

Inden mødet med Rungsted Seier Capital tirsdag aften i Nordjyske Bank Arena havde Frederikshavn White Hawks taget 14 sejre i tyve kampe, og på intet tidspunkt har man tabt mere end to kampe i træk. Det er et ret fornuftigt udbytte af Metal Ligaens kampe så langt, og det er også derfor, at høgene er at finde i ligaens bedste halvdel. Til gengæld kunne den statistik ikke imponere særligt hos det gæstende nordsjællandske mandskab, for de har været markant bedre. Seier Capital havde inden kampen hentet 17 sejre, og man var ubesejret i de seneste syv opgør. White Hawks tabte skuffende i Odense i søndags og havde brug for at slette det kedelige indtryk, man leverede. Men med Mads Larsen, Dale Mitchell, Kasper Kristensen og Marcus Pedersen på skadeslisten så det på forhånd ud til at blive svært for høgene på trods af hjemmebanefordelen.

Hvis man inden opgøret var i tvivl om, hvorfor Rungsted er tophold, så forsvandt den tvivl allerede efter den første periode. Nordsjællænderne var kvikke på skøjterne, og de kombinerede i et tempo, som White Hawks havde svært ved at følge med i. Af samme grund kom Seier Capital til en del chancer, og Tadeas Galansky blev spillet varm fra start. Høgene havde tydeligvis respekt for sin modstander, og allerede i kampens første minutter fik man febrilsk smidt pucken væk i egen zone. Høgene åd sig imidlertid ind i opgøret, og da Kristian Jensen blev fældet, fik man sit første powerplay. Det kom der dog ikke meget ud af, for kort tid efter tog Thomas Søndergaard en tripping-udvisning, og så var man lige vidt. Midt i perioden var White Hawks igen i overtal, og denne gang fik man produceret en serie af gode muligheder. Cam Spiro og Christopher Frederiksen kom endda meget tæt at score, men Thomas Lillie – den tidligere White Hawks-keeper – klarede frisag for sit hold. Og så gik det, som det ofte gør. Topholdet har evnen, men opsøger også heldet, og på et skud fra Robin Bergman kunne Tadeas Galansky kun halvklare, og returen havde Mattias Persson ikke de store kvaler med at lægge ind. 1-0 til Rungsted. Hjemmeholdets Radim Piroutek fik kort efter målet serveret en puck i slottet, men hans skud var for svagt, og Lillie reddede uden problemer. Skal man have point mod Rungsteds selvtillidskollektiv, så skal man bare score på den slags muligheder. Ikke flere mål i de første tyve minutter, og selv om hjemmeholdet havde sine forsøg på Lillie-kassen, så skal man nok være tilfredse med kun at være bagud med en enkelt pind.

Den anden periode var knap nok kommet i gang, før Rungsted bragte sig foran 2-0. Marcus Olsson – den habile center med det store overblik – modtog en pasning fra Robin Bergman midt i White Hawks-zonen og alene med Tadeas Galansky havde han ingen problemer med at score. Herefter fulgte et større Rungsted-overtag, hvor hjemmeholdet blev sat under pres. Der blev skabt store chancer, men effektivt var det ikke, og i nogle situationer skulle pucken leges ind. Seier Capital følte sig tydeligvis ovenpå, og på disse linjer forberedte jeg at notere, at Rungsted var nummeret for store for White Hawks. Men sport er noget underligt noget, og tingene kan vende hurtigt. Med fem minutter tilbage fik hjemmeholdet en gylden mulighed for at komme tilbage i opgøret. Rungsted havde to mand i udvisningsboksen, og høgene havde 57 sekunder i fem mod tre. Christopher Frederiksen skulle kun bruge 15 sekunder på at sende den første puck ind, og Ian Brady udlignede 50 sekunder senere. 2 kasser på under et minut, og så sad man pludselig og kiggede på en helt åben affære.

Publikum i Nordjyske Bank Arena havde pludselig fået et håb om point, men lige så hurtigt som det var kommet, forsvandt det igen. Mark Mieritz – White Hawks-backen, der har været lidt ude af holdet på det seneste på grund af skader – blev bange ved banden og fik ikke taget pucken ordentlig til sig. I stedet røg den til Marcus Olsson, der kunne sende den videre ind til Robin Bergman, der scorede sikkert. En kold spand vand i hovedet på hjemmeholdet, der ellers havde fået ny energi. Svenskerkæden hos Rungsted Seier Capital var helt ustyrlig i aften, og det var også den, der stod bag det mål, der lukkede kampen. Mattias Persson slap igennem og udplacerede Galansky. Èn af de bedste teknikere, der har været i Metal Ligaen – Robin Bergman – fik sit fjerde point ved Perssons scoring, og i det hele taget var de tidligere White Hawks-spillere onde ved deres gamle klub. Bergman med de fire point, Marcus Olsson ed to point og Thomas Lillie med sikkert spil i kassen tog brodden af White Hawks, der nu må se, at de andre hold i top-fire stikker af. Og imens nærmer Rødovre sig fra femtepladsen. Det kan blive uhyggeligt.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capital 2-4 (0-1, 2-1, 0-2)

Målscorere:

12.30:                 0-1: Mattias Persson (Bergman)

20.56:                 0-2: Marcus Olsson (Bergman, Jensen)

35.45:                 1-2: Christopher Frederiksen (Mølgaard, Spiro)

36.38:                 2-2: Ian Brady (Frederiksen, Spiro)

47.36:                 2-3: Robin Bergman (Olsson, Persson)

51.45:                 2-4: Mattias Persson (Bergman, Jensen)

Tilskuere: 1053

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.