Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Kristian Jensen-hug gav to point på en offday.

Kristian Jensen-hug gav to point på en offday.

07.12.18

Af Jesper Larsen

Hvidovre Fighters har forladt Metal Ligaen, og det sendte i sidste uge Rødovre Mighty Bulls ned på ligaens næstsidsteplads. For Frederikshavn White Hawks var der heller ikke noget at profitere af, da Figthers skuffende måtte smide handskerne og melde ud, at der ikke var økonomi til lønningerne. White Hawks er et af de hold, der har klaret sig bedst i de indbyrdes kampe mod Hvidovre, og Dansk Ishockey Unions regler er sådan skruet sammen, at kampe mod hold, der går konkurs, trækkes ud. Derfor mistede høgene seks point, og holdet blev igen overhalet af SønderjyskE. Det var konditionerne inden aftenens kamp i Nordjyske Bank Arena mellem Frederikshavn White Hawks og Rødovre Mighty Bulls. Begge hold stærkt interesserede i tre point for at forbedre deres position i hver sin ende af ligaen.

Den første periode blev ikke den helt store forestilling. Intensitet var der nok af, og begge hold tonsede derudaf, men den sidste pasning, der kunne åbne det hele, udeblev. Det skulle kun tage Mighty Bulls 52 sekunder at komme i undertal, men powerplayet kom der ikke en gang et skud mod mål ud af. Kort efter var det hjemmeholdet, der blev minimerede, og heller ikke Rødovre kunne få sendt en afslutning mod kassen. Alligevel sjældent set. Efter små 15 minutters spil var Rødovre igen i overtal, men den største chance tilfaldt hjemmeholdets Christopher Frederiksen, der slap igennem sammen med Kristian Jensen. Frederiksen forsøgte sig dog selv, og den reddede William Rørth i Mighty Bulls-kassen. Kort før periodens udløb satte Christian Jensen og Christian Mieritz et godt angreb op. Det gav en afslutning med snert, men intet mål. Ingen af holdene kunne score i løbet af de første tyve minutter. White Hawks foran med beskedne 7-4 på skudstatistikken.

Det plejer at blive tæt i Nordjyske Arena, når White Hawks og Mighty Bulls mødes. Hjemmeholdet vinder oftest, men der var ikke meget, der tydede på, at det også ville ende sådan i aften. Et døsigt høge-hold kom uinspirerede og sløve ud til midterperioden, og i de første femten minutter af den, var det Rødovre, der sad på det meste. Når man har en spiller som Rasmus Astrup på holdet, så kommer der altid chancer, og dem skabte man altså nogle stykker af. Tadeas Galansky tog dog det hele, og alene holdt han sit hold inde i kampen. Med små fem minutter tilbage af perioden kom så det, hele Nordjyske Bank Arena havde ventet på. Hjemmeholdet scorede. Evan Jasper drev op langs banens venstre side, og så lavede han en flot afdribling af en Rødovre-forsvarer, og siden placerede han også pucken forbi William Rørth i målet. En flot kasse af Jasper, der langsomt, men sikkert styrker sin betydning for White Hawks. Det kunne såmænd også være blevet 2-0, da Gorm Topholt kort efter fik en stor mulighed, men hans ellers udmærkede baghåndsforsøg reddede Rørth. Ikke flere mål i en periode, som hjemmeholdet skal være tilfredse med, at man kom ud af med skindet på næsen.

Starten af den tredje periode gav ikke løfter om forbedring for hjemmeholdet. Man var stadig underligt passive, og derfor var det heller ikke overraskende, at udligningen kom. Galansky måtte give en retur, og den samlede den tidligere Hvidovre-spiller Edgars Treijs op, og han satte den også ind. Egentligt retfærdigt, men for slapt af hjemmeholdet, syntes man. Det var som om, der skulle et wake-up-call af de større til for alvor at sætte skub i høgene. En udvisning til dem umiddelbart efter udligningen, gjorde ikke sagerne nemmere, og igen måtte Galansky redde sit hold. Som perioden ebbede ud skete der dog noget. White Hawks fik sat et længerevarende pres sammen, og Rødovre blev trykket helt i bund. Københavnerne kunne ikke få pucken ud af zonen, og det blev til store chancer til hjemmeholdet. Cam Spiro havde flere gode forsøg, og Evan Jasper nåede frem til nogle muligheder. Men det endte 1-1 efter ordinær tid, og så gjorde man klar til forlængning.

Det så skidt ud for høgene, da Evan Jasper kort inde i forlængningen fik en to-minutters udvisning. Rødovre var fire mod tre, og det er en gylden mulighed, som skal give mål. Men Mighty Bulls spillede det overtal, som om de havde al tid i verden. Det gik langsomt, og pludselig kunne Kristian Jensen erobre pucken og transportere den op ad banen, og da han ikke havde nogen at aflevere til, så skød han. Og det viste sig at være en god ide, for det skud så William Rørth aldrig, og så kunne White Hawks juble over to hårdt tilkæmpede point, som kom på en dag, hvor ikke ret meget sad i skabet.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Rødovre Mighty Bulls  (0-0, 1-0,

35.54:                 1-0: Evan Jasper

43.45:                 1-1: Edgars Treijs (Pitkänen, Illemann)

Tilskuere: 1172

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo

OBS ! Vores hjemmeside bruger cookies.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere, klik her.