Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Bumagin-show gav storsejr over Odense Bulldogs

Bumagin-show gav storsejr over Odense Bulldogs

22.12.19

Af Jesper Larsen

Frederikshavn White Hawks kom i den grad ned på jorden i fredagens tv-transmitterede Metal Liga-kamp fra Vojens. SønderjyskE pillede pynten af et frederikshavnerhold, der især i den første periode lignede en flok bambier, der ikke helt var klar over, hvor de befandt sig, og nederlaget på 2-5 var der ikke noget at sige til.

Det fede ved det hele er naturligvis, at den kamp allerede er i glemmebogen, og søndag eftermiddag var det blevet tid til at starte en ny serie af sejre. Det skulle gå ud over Odense Bulldogs, og på forhånd virkede den ambition til at være overkommelig. Odense har tabt helt umådeligt mange kamp i træk, og det var svært at forestille sig, at de kunne få noget med hjem fra Frederikshavn. Og så havde kampen i øvrigt det element i sig, at det var første gang efter den kedelige hændelse sidst de to hold mødtes i Nordjyske Bank Arena, at Kristian Jensen og Bulldogsspillerne stod ansigt til ansigt.

Hvis man var bekymret for, om nederlaget til SønderjyskE på nogen måde havde sat sig i White Hawks-spillerne, så viste den første periode, at det slet ikke var tilfældet. Høgene stordominerede i alle tyve minutter, og der blev skabt masser af chancer. Hjemmeholdet kom foran 1-0 allerede efter knap to minutters spil. Albin Lindgren og Gorm Topholt ping-pongede ved blue line, og til sidst besluttede Lindgren at sende et slagskud i kassen. Simpelt og ikke så mange dikkedarer. Det blev også 2-0 til hjemmeholdet, og det mål stod Christoffer Åkesson for. Et helt igennem eksemplarisk opspil havnede til sidst hos unge Åkesson, der sendte pucken mod mål. Evan Cowley i Bulldogs-kassen kunne intet se, og pucken røg sikkert ind ved den ene stolpe. Odense havde ikke meget at byde på fremad, men de skulle dog få reduceret, og det endda på et ret vanvittigt mål. Rasmus Simonsen opfangede en løs puck omkring slottet, og så vendte han sig rundt og gav den alt, hvad tøj og remmer kunne holde. Samuel Jukuri – der havde afløst Tadeas Galansky i buret hos hjemmeholdet – havde ikke en chance for at se den puck. Men stort spilovertag af White Hawks og en for lille føring på 2-1 ved pausen.

Jari Pasanen er glad for sin førstekæde, kunne man forstå på ham i et tv-interview, og man forstår det godt. Pointproduktionen har været flot det sidste stykke tid, og der er altid basis for en chance, når Fox, Bumagin og Frederiksen er på isen. Dette var bestemt også tilfældet søndag eftermiddag, hvor der blev broderet og skabt et hav af chancer. Aleksandr Bumagin har en evne til at se noget, de andre ikke ser. Det beviste han eksempelvis ved oplægget til Christopher Frederiksens 3-1 mål. Bumagin havde pucken bag mål og smed den pludselig ind foran kassen, hvor Christopher Frederiksen dukkede op og havde let ved at score. Kort efter blev det også 4-1 til hjemmeholdet. Radim Piroutek blev ramt på skinnen og pucken faldt ned foran ham, hvorefter han havde en friløber mod mål. Chancen omsatte Piroutek til mål, og det var helt fortjent, at Høgene øgede sin føring, Der var stor forskel på de to hold også i den anden periode.

Et enkelt minut og nogle sekunder ind i den tredje periode så Aleksandr Bumagin igen noget særligt. Med en fin pasning fandt han nemlig Christopher Frederiksen, der bare behøvede at sætte spidsen af sin stok på. Så stod det 5-1 til White Hawks. Sebastian Ehlers fik lov til at reducere, men så var det igen Bumagin-tid. Målet til 6-2 var et studie i, hvor nemt det kan gøres. Som den mest naturlige ting i verden ventede Bumagin med at skyde i fri position, og han endte med slet ikke at gøre det. I stedet fandt han Dane Fox, der var endnu mere fri. Flot og nærmest helt arrogant mål af de to. Det var Bumagin her og der, og Odense skal prise sig lykkelige for Evan Cowley, som faktisk stod en fin kamp i kassen. White Hawks vinder 6-2 og er klar til den kommende weekends back-to-back-opgør med Aalborg Pirates. Vild spændende julehockeyweekend venter. Og hav så en helt fantastisk jul, alle I gode hockeyfans.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Odense Bulldogs

Målscorere:

01.58                                               1-0: Albin Lindgren (Topholt)

14.05                                               2-0: Christoffer Åkesson (Eriksson)

18.21                                               2-1: Rasmus Simonsen (Hardarson, Kamph)

27.40                                               3-1: Christoffer Frederiksen (Bumagin, Fox)

30.22                                               4-1: Radim Piroutek                 

41.49                                               5-1: Christopher Frederiksen (Bumagin)

45.02                                               5-2: Sebastian Ehlers (Andersen)

50.16                                               6-2: Dane Fox (Bumagin)

Tilskuere: 1312

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder