Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Arvefjendeopgør om førstepladsen

Arvefjendeopgør om førstepladsen

14.10.19

Af Jesper Larsen

Det er altid en stor kamp, når Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks mødes. Måske den største kamp i Danmark, og det tør man godt sige, selv om de bliver sure i alle andre klubber. Men der er alligevel noget ekstraordinært over mødet mellem de to rivaler i Bentax Isarena tirsdag aften, for Metal Ligaens førsteplads står på spil. Aalborg Pirates er i skrivende stund duksen, og holdet har samlet 25 point. White Hawks sidder på andenpladsen med 24 point, og selv om man godt nok har spillet en kamp mere end sine aalborgensiske ligakolleger, så tager høgene over som nummer et—i hvert fald for en stund - hvis man kan forlade Aalborg med tre point.

Forhåndsinteressen har været markant. Folk har luret, at det er et særligt opgør, der venter. Pirates og White Hawks har skilt sig ud i Metal Ligaen, og de to hold er klart ligaens bedste i øjeblikket. Det ses på stillingen, hvor begge har hentet 12 point i de sidste 5 kampe. Pirates har fem sejre i træk, men tre af dem er kommet i overtid, White Hawks har fire rene sejre og et enkelt (træls) nederlag til Esbjerg Energy.

Kurven har stort set kun været opadgående for White Hawks. Man kunne måske argumentere for, at starten på dette års turnering var en lille smule haltende. Blandt andet med nederlag hjemme til både Aalborg Pirates og Rungsted Seier Capital, men Jari Pasanens tropper er kommet gevaldigt igen, og to på hinanden følgende udesejre i Vojens og Herning aftjener respekt. Høgenes sidste kamp – 7-3 sejren i Nordjyske Bank Arena over Herlev Eagles – viste, at det aktuelle White Hawks-hold er tunet, effektivt og velspillende. Men man kan vel sige det samme om Aalborg Pirates, og det er jo lige præcis derfor, at hele Ishockeynordjylland imødeser tirsdagens kamp.

Som sædvanligt tager mange frederikshavnere til Aalborg, og man ved på forhånd, at de har slebet stemmerne til at synge den sang, som frederikshavnere ynder at synge i Gigantium: ”For her reger´ FIK”. Det store spørgsmål er, om de også synger sådan, når sidste fløjt har lydt. Vi ved meget mere i morgen omkring klokken 22.00.

Og husk så, at hvis du ikke har mulighed for at være til stede i Bentax Isarena, så kan du følge kampens udvikling tæt på WhiteHawks´ Facebookside. Altid energiske Michael Eriksson er på plads og livesender fra kampen. Det kan kun blive godt.

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder