Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668

Aalborg Pirates er sidste test, inden Metal Ligaen slår dørene op

Aalborg Pirates er sidste test, inden Metal Ligaen slår dørene op

29.08.19

Af Jesper Larsen

Skal man være helt ærlig, så kan træningskampe være ret uspændende at overvære. I bedste fald giver de et indblik i et holds potentiale, i værste fald er de bedøvende ligegyldige, fordi de bliver brugt til alverdens eksperimenter.

Frederikshavn White Hawks har indtil nu spillet fire træningskampe, og det er mere end svært at udlede noget definitivt af dem. Coach Jari Pasanen har forsøgt sig med flere kædesammensætninger, med spillere på uvante positioner, og i målet har Tadeas Galansky fået de fleste minutter, men Apihwat Sengthaisong fik eksempelvis en halv kamp mod svenske Borås HC. Og det er jo ret naturligt, at der skal prøves af og undersøges. Når Metal Ligaen om kort tid slår dørene op, er der nemlig ingen kære mor. Så gælder det om at have tunet bassen, så musikken spiller fra starten. Og selv om der er langt tid til, at slutspilspladserne uddeles, så er der indledningsvist et final-4-arrangement at spille om, og på forhånd tegner det til, at det bliver sværere end nogensinde at spille sig med i det selskab. Så man skal være klar fra start.

Fredag aften spiller White Hawks så sin sidste træningskampe. Den finder sted hjemme i Nordjyske Bank Arena, og det er mod Aalborg Pirates. De to nordjyske rivaler indledte træningskampene med et opgør i Gigantium, og her vandt Pirates legende let med 4-0. Bulletinerne fra den kamp fortæller, at White Hawks slap heldigt med kun at tabe 4-0. Pirates ser i det hele taget ud til at blive en hård nød i denne sæson. Nedturen i sidste sæson – efter at holdet havde vundet mesterskabet i 2018 – var overraskende, men mange eksperter spår, at piraterne er seriøse bejlere til titlen igen. De har den bedste danskerstamme, og de har fået gode importspillere ind, lyder det blandt andet. Kirill Kabanov er én af de nye, og han er omgærdet af stor interesse. Da han kom til Pirates i sin første tid i klubben, var han indledningsvist ikke meget værd. Til gengæld spillede han sig noget op og blev en profil hos aalborgenserne, og Kabanov var slutteligt en vigtig spiller på vej mod mesterskabet. Han er nu tilbage i Aalborg og er med fredag aften i Frederikshavn.

White Hawks har altså haft ret svingende træningsresultater. Nederlag til Pirates, to sejre over Herning Blue Fox og så et småpinligt nederlag til Borås HC fra den tredjebedste svenske række er udbyttet. Undervejs har holdet vist, at det rummer store kvaliteter. Flere af de nytilkomne har illustreret, at de kommer til at indtage hovedroller hos høgene. Dane Fox har eksempelvis allerede vist sig med målnæse. Han har et svirpende kvikt håndledsskud, og det bliver mange point værd. Albin Lindgren på backsiden har vist, at han bliver en powerplay-brik, som man skal bruge ofte. Han er ikke bange for at fyre slagskuddet af fra blueline, og det har i mange år været en mangelvare på White Hawks-holdet. Søren Nielsen er hentet i Odense, og han har ikke væltet kasserne ind, men til gengæld vist, at han har både teknik og fysik til at blive en topspiller. Ham synes jeg, at man kan forvente sig meget af. Nikolaj Kragh Christensen er kommet til fra mestrene fra Rungsted Seier Capital. Han kommer givetvis til at få masser af spilletid og er uden tvivl hentet ind, fordi man tror på, at han kan udvikle sig radikalt i Metal Ligaen. Nikolaj Kragh Christensen blev i 2016 draftet af St. Louis Blues, og det siger alt om de kvaliteter, han har bragt med nordpå. Endelig kunne man også nævne Anders Eriksson, der kommer direkte fra DEL-ligaen i Tyskland. Han bør skille sig ud, og hans formkurve har da også været opadgående.

Aleksandr Bumagin er ikke ny hos høgene. Russeren har allerede en halv sæson bag sig i Frederikshavn, og mange høgefans troede ikke deres egne ører, da de hørte, at det var lykkedes at få Bumagin tilbage. Han har været det helt store samtaleemne, og det er helt forståeligt, når man tænker på det CV, han rejser rundt med. Aleksandr deltog i 7-2 sejren over Herning, men var skadet til opgøret mod Borås HC. Forhåbentlig spiller han fredag aften. Og så vil jeg sluttelig nævne Radim Piroutek, som synes på vej mod det store gennembrud. Ishockeyblodet løber i hans årer, og han viste mod Borås, at hans udvikling går den rette vej. Han har speed, gejst og ungdommeligt vovemod, og mod Borås fremgik det, at målinstinktet er helt i orden. To scoringer, der i øvrigt blev sat ind med stor vilje, understreger min pointe.

Og så er det altså fredag aften, du skal til hockey. Årets første betydende ishockeykamp spilles i næste weekend. Det er mod Rødovre Mighty Bulls, men inden kan du se dit favorithold pille pynten af Aalborg Pirates i forsæsonens sidste træningskamp. Det sker fredag aften i Nordjyske Bank Arena, og kampen spilles klokken 19.00. Dørene åbnes klokken 17.30.

Guldsponsorer


Csm N.bank.logo B43db58462
Csm P.c.logo 3907d18f4a
Csm F.havn.logo 6c7496d668
UH Logo Bred Uskyg Cmyk Copy
Stena Line Logo
Frederikshavnkommune Logo
Scanel Logo Noborder