Hovedsponsorer:
Guldsponsorer:
Dato: 04.04.2017
Læst: 2995 gang(e)

White Hawks tabte alt i tredje periode

Af Jesper Larsen

En hel by stod bag Frederikshavn White Hawks, da de her til aften tog imod Esbjerg Energy i den syvende og afgørende kamp om at få lov til at møde Gentofte Stars i årets Metal Liga-finale. Al snak i byen har de sidste dage drejet sig om muligheden for, at høgene kunne erobre den sidste og eftertragtede finaleplads. En vanvittig spændende semifinaleserie mod Energy – med fire udesejre og momentumskift konstant – var kogt ned til ét enkelt opgør, der nådesløst ville afgøre, hvem af de to, der kunne fortsætte gulddrømmen, og hvem der måtte nøjes med bronzekampe mod SønderjyskE startende allerede torsdag.

Første periode blev nøjagtig, som man forventede. Meget lige, virkelig intens og med nervepirrende situationer i begge ender af banen. Hjemmeholdet kom ret solidt ud, og i de første minutter fik man sat et mindre tryk på sin modstander. Energy – på den anden side – forsvarede sig dog godt, og så snart man fik chancen og erobret pucken i egen zone, gik det den modsatte vej. Så det velpakkede Scanel Hockey Arena fik en afvekslende og dramatisk kamp, hvor tempoet var højt. De to mandskaber passede på hinanden, og derfor kom de flest afslutninger fra ret spidse vinkler. Det gjorde det forholdsvist nemt for de to målmænd – Thomas Lillie hos White Hawks og Mathias Seldrup hos Energy, der havde afløst en skadet Nicolaj Henriksen – og ingen af de to hold kunne for alvor få skabt den helt åbne chance. Ikke i fem mod fem i hvert fald. Hjemmeholdet fik to muligheder i powerplay i perioden, og især et enkelt forsøg var tæt på. Marcus Olsson – den hårdtarbejdende svensker hos høgene – fik rettet en pasning fra Mathias Bau af, og pucken strøg meget snert forbi Seldrups mål. Det drejede sig om milimeter. Hos høgene kunne kæden med Mathias Bau, Kristoffer Lauridsen og Steffen Frank i flere sekvenser køre rundt med Esbjergs forsvar, og det endte tit i noget, der var lige ved at blive farligt. Det samme var tilfældet i den modsatte ende, når Knackstedt, Fiddler og Nixon fik kontrol over pucken. Så var der også fare på færde. Men perioden endte uden mål, og det var egentlig retfærdigt. Hjemmeholdet vandt skudstatistikken 11-7. Især på grund af to overtalssituationer.

I anden periode var der forskel på de to hold. Hjemmeholdet var ekstraordinært aggressive og meget hurtigere på pucken end Esbjerg Energy. Sikke et tryk man fik lagt på sin modstander. Det var massivt, og vestjyderne havde mere end nok at gøre med at forsvare sig. Fremadrettet og målsøgende spil var det meget småt med for Mark Pedersons mandskab. Høgene sad på det hele og producerede den ene chance efter den anden. Målet syntes at være forhekset, og Seldrup klarede godt for sig. Der findes den slags kampe, hvor det nærmest er lige meget, hvor ihærdigt man forsøger sig. Det vil ikke lykkes. Sådan en aften var man på vej til, men det ændredes totalt, da Nick Olesen pludselig fangede en dansende puck i Esbjergs forsvarszone og hamrede den ind bag Seldrup. Øredøvende jubel brød ud i Scanel Hockey Arena. Man spiller ikke med fortjent og ufortjent, men hold da op, hvor var det i orden efter spil og chancer, at White Hawks kom foran. Især fra midten af den anden periode og til slutningen af den blev kampen til et chanceorgie, og høgene producerede vildt med målchancer. Men det blev ved den ene kasse af Olesen. Hjemmeholdet vandt skudstatistikken knusende 16-4.

I de sidste 20 minutter handlede meget om at spille sikkert. Især for hjemmeholdet, der ikke havde det store behov for at satse fremad. Man ville lægge pucken ud af zonen, skifte med nye folk og så ellers sidder på sin modstander. Problemet var imidlertid, at det også var opskriften på at tabe momentum. Pludselig var Esbjerg i teten og satte høgene under et voldsomt pres. Lillie måtte flere gange levere gode redninger, og man sad og tænkte, at det ville blive svært for frederikshavnerne at holde hjem. Hver gang Energy var i angreb, blev det farligt. Publikum i Scanel Hockey Arena gjorde alt for at bakke sit hold op, men lige lidt hjalp det, for med kun knap seks minutter igen, fik Energy udlignet. Jeppe Holmberg kludrede pucken ind, og så blev der meget stille i Frederikshavn. Og hvad værre var: man fornemmede, at høgene ville få meget svært ved at finde frem til noget angrebsspil igen. De fik ellers chancen, da der resterede fire minutter. En udvisning til Energy kunne have være nøglen, men alt for febrilsk og usammenhængende spil, gav vestjyderne for nemt spil til at sende pucken ud af zonen. Og pludselig slukkedes alt lys i Scanel. Jordan Knackstedt trak et trækskud helt yderligt i Thomas Lillies mål, og det skete, da der kun var 49 sekunder tilbage af kampen. Simioni tog timeout med det samme, og Lillie røg ud, så snart man var i puckbesiddelse. Men høgene kom aldrig i nærheden af at få scoret. Esbjerg Energy tager finalepladsen. Kæmpe antiklimaks i Frederikshavn, der for andet år i træk bliver slået ud af en semifinaleseries kamp 7. Nedtur.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 1-2 (0-0, 1-0, 0-2)

31.29: 1-0: Nick Olesen (Tönjum)

53.42: 1-1: Jeppe Holmberg (Krogsgaard, Curran)

59.11: 1-2: Jordan Knackstedt

Tilskuere:

2436