Hovedsponsorer:
Guldsponsorer:
Dato: 02.04.2017
Læst: 7117 gang(e)

White Hawks sikrede sig kamp 7 med sejr i Esbjerg

Frederikshavn White Hawks gjorde det igen. For anden gang i træk lykkedes det White Hawks at hente en sejr på udebane mod de forsvarende mestre fra Esbjerg Energy. 7. og afgørende semifinale på tirsdag i Scanel Hockey Arena i Frederikshavn. Der er kampstart klokken 20.30.

Arkivfoto: Claus Petersen

Kampens første store chance kom efter 3 minutters spil. Den gik til hjemmeholdets Jeppe Holmberg, men afslutningen sad lige på Thomas Lillie. Esbjerg stod i starten for de fleste afslutninger og efter 8 minutters spil, kom hjemmeholdet også i overtal. Det var Sebastian Bergholt der lavede en tripping på en næsten fri Esbjerg-spiller efter at han selv havde mistet pucken i et opspil. Overtalsituationen varede dog ikke mere end 35 sekunder, før hjemmeholdets Tyler Fiddler lavede en dum tripping nede bag White Hawks målet.

15 minutter inde i kampen snød den altid energiske Nick Olesen snød 3 Esbjerg spillere, fik afsluttet på Nicolaj Henriksen, fulgte op på returen og fik scoret til 0-1. Allerede minutter efter var Jeff Ulmer tæt på en 0-2 scoring, men pucken susede lige forbi fjerneste stolpe.

Med 3 minutter igen af perioden fik White Hawks muligheden i overtal, da hjemmeholdets Niklas Andersen fik en udvisning for en slashing. White Hawks fik spillet sig frem til flere chancer, men uden at score. Da der manglede cirka 35 sekunder af udvisningen, fik hjemmeholdet endnu en udvisning, denne gang til Anders Krogsgaard. Men White Hawks spillerne fik ikke udnyttet deres muligheder.

Der blev ikke scoret yderligere i første periode, hvor Esbjerg startede bedst. Men White Hawks spillerne fik skøjtet sig til overtaget, efterhånden som perioden skred frem. Skudstatistikken endte 9-14.

Anden periode var ikke mere end et par minutter gammel, da Esbjergs Jared Knight fik en giga chance. Men afslutningen røg i sidenettet. Allerede minuttet efter var der igen en stor chance til hjemmeholdet, da Jordan Knackstedt stod helt fri foran slottet. Men afslutningen sad lige på Thomas Lillie. Kort efter kom Esbjerg Energy i overtal, da Gorm Topholt måtte indkassere en udvisning for en hooking. Hjemmeholdet fik etableret et godt powerplay med flere gode forsøg, men pludselig mistede de pucken og Mathias Bau og Steffen Frank kunne slå kontra. Esbjerg-spillerne stod helt stille og Steffen Frank kunne score til 0-2 i undertal.

Allerede minuttet efter var der igen bud efter manden med måltavlen. Joachim Linnet viste stor fightervilje og fik erobret pucken fra Esbjerg-forsvaret. Han fik en lille breakaway og fik afsluttet. Nicolaj Henriksen halvklarede og Jens Henrik Tönjum udnyttede returen til at score til 0-3. Efter scoringen udgik hjemmeholdets målmand Nicolaj Henriksen med noget der lignede en skade, han blev erstattet at Mathias Seldrup. Minuttet efter var Steffen Frank tæt på at score til 0-4, men pucken prellede af på stolpen.

Med 7 minutter igen af anden periode fik White Hawks endnu en overtalsituation. Men den største chance gik til hjemmeholdet i en 2 mod 1 situation, der mindede om den Steffen Frank scorede på tidligere i perioden. Men Thomas Lille var vågen og fik afværget forsøget.

Allerbedst som man troede at White Hawks kunne køre perioden igennem med 0-3, slog Esbjerg til, med en reducering. Det var Tyler Fiddler der stod bag scoringen. Reduceringen gav igen troen hos hjemmeholdet, som nu igen fik et lille overtag. Skudstatistikken endte 18-6 i hjemmeholdeta favør.

I starten af tredje periode, lykkedes det Esbjerg at flytte spillet helt op foran Thomas Lille. Her fik man spillet sig frem til flere afslutninger. Når White Hawks endelig fik chancen for at etablere et angreb, så man ikke særligt interesseret i at fuldføre dette. Efter 7 minutters spil fik Steffen Frank og Mathias Bau en chance i 2 mod 1. Men sidstnævnte fik desværre afsluttet forbi målet. 

Tiden på halvuret arbejdede til fordel for White Hawks, men hold da op uret kørte langsomt. Hvert eneste minut varede i evigheder. Med under 5 minutter igen af tredje periode lykkedes det Phillip Bruggisser at reducere til 2-3, efter lidt klumpspil inde foran Thomas Lillie.

Men akkurat som i seneste kamp i Esbjerg, slog Kristoffer Lauridsen til, da det så allermest sort ud for White Hawks. En løs puck gled ind i Esbjergs forsvarszone. Ingen af hjemmeholdets spillere så ud til at ville køre efter pucken. Her slog Kristoffer Lauridsen så til og var første mand på pucken. Han lavede en flot tværpasning til Mathias Bau, der sikkert scorede til 2-4.


Trods bagud med 2 mål havde hjemmeholdet dog ikke givet op. Med lige under 2 minutter igen tog man målmanden ud tilfordel for en ekstra markspiller. Allerede får sekunder senere gav det bonus, da Brock Nixon lavede en tværpasning i angrebszonen til Niklas Andersen, sidstnævnte scorede sikkert og fik reduceret til 3-4.

Et spilstop og en timeout efter 3-4 reduceringen startede Esbjerg uden målmand, da der var faceoff nede hos White Hawks. Men den sidste satsning hos hjemmeholdet gav ikke bonus og White Hawks endte med en sejr.

Utrolig flot præstation af hele White Hawks holdet, som ser ud til at rejse sig hver gang det ser umuligt ud. I slutminutterne blev der kæmpet godt og man fik smidt sig ned i flere aslutinger fra hjemmeholdet, for at blokere skudene.


Den 7. semifinale spilles på tirsdag hjemme i Scanel Hockey Arena. Der er kampstart klokken 20.30. Så det er bare om at møde op og give spillerne al den støtte der kan gives. Spillerne får brug for det, da et hold som Esbjerg aldrig giver op. Desuden fortjener White Hawks spillerne en solid opbakning efter dagens præstation.


Kampen i tal:
Esbjerg Energy – Frederikshavn White Hawks 3-4
(0-1)(1-2)(2-1)


15:20 0-1 Nick Olesen (Stamler & Tönjum)
24:36 0-2 Steffen Frank (Bau & Liffiton) SH
25:31 0-3 Jens Henrik Tönjum (Linnet)
37:43 1-2 Tyler Fiddler (Knackstedt & Hjulmand)
55:29 2-3 Phillip Brugisser (Knight)
56:27 2-4 Mathias Bau (Lauridsen & Topholt)
58:10 3-4 Niklas Andersen (Nixon & Knackstedt)


Skudstatistik: 40-25 (9-14)(18-6)(13-5)

Udvisninger:
Energy: 5x2 min.

White Hawks: 4x2 min. 1x10 min (Liffiton)


Tilskuere: 2981

Hoveddommere: Jens Chr. Gregersen & Jan Bigum
Liniedommere: René Jensen & Henrik HaurumAf Claus Aagaard