Hovedsponsorer:
Guldsponsorer:
Dato: 26.03.2017
Læst: 2440 gang(e)

White Hawks sat til vægs

Af Jesper Larsen

Virkelig underligt. Frederikshavn White Hawks og Esbjerg Energy har foreløbig givet hinanden en semifinaleserie, hvor hjemmeholdet viser sig aldeles overlegent. White Hawks kunne have gjort det helt grimme ved Energy i tirsdagens første kamp I Scanel Hockey Arena, og Energy lukkede hurtigt ballet med en 3-0 føring allerede i den første periode af den anden kamp i Granly Hockey Arena. Derfor stod det 1-1, og selvfølgelig var man spændt på at se, om den tendens ville stå sig også i søndagens tredje opgør.

Helt efter planen var spillet intenst og i et vildt tempo. Begge hold virkede klar, og man satte tacklinger på hinanden i alle de situationer, det kunne lade sig gøre. Hjemmeholdet fik de første muligheder og Nicolaj Henriksen var på arbejde fra start. Helt farligt blev det dog ikke. Det samme var tilfældet i den anden ende. Thomas Lillie, der igen havde fået lov til at starte inde for høgene, blev testet i nogle situationer, blandt andet en del, hvor gribehandsken fik lov til at vise sit værd. Han tog det, han skulle. I det hele taget var tilskuerne i Scanel Hockey Arena vidner til en ret lige forestilling, hvor det først var tæt på i den ene ende og snart i den anden. Man siger, at den første scoring er den vigtigste. Hvis det står til troende, så fik Esbjerg Energy en vigtig af slagsen, da Kodie Curran pludselig fik en halv friløber og sikkert udplacerede Lillie. Dave Liffiton tabte en puck ved offensiv blue line, og så var der langt hjem. Det nåede han altså heller ikke, og udeholdet bragte sig foran. I periodens sidste minutter fik Energy kampens første udvisning. Phillip Brugisser fik to minutter for boarding på Gorm Topholt. Det ellers velsmurte høge-powerplay kom dog aldrig i omdrejninger, og Esbjerg Energy kunne gå til pause foran 1-0. Skudstatistikken sagde 9-9. Marcus Olsson og Mathias Bau kørte i omklædningsrummet før tid. Alarmerende for hjemmeholdet.

Nå, de to spillere var med fra starten af anden periode. Det hjalp dog ikke høgene særligt, for de midterste 20 minutter blev helt og holdent styret af Esbjerg Energy. De orangeklædte var hurtigere og smartere end høgene, og hjemmeholdet havde mere end svært ved at komme til reelle chancer. I den modsatte ende bragte Energy sig gang på gang i fordelagtige situationer, der kunne føre til scoring. Hjemmeholdet blev presset til at lave fejl, og der kom nogle stykker af dem. Og flittigt producerende Brock Nixon var ikke sen til at sende pucken ind bag Lillie, da Mathias Bau lavede en stor fejl i egen zone. Så stod det 0-2, og i Scanel Hockey Arena begyndte en nervøs summen blandt publikum. Det så ikke godt ud for høgene, og som perioden skred frem blev spillet mere og mere febrilsk. Man forfaldt til enkeltmandspræstationer, og det gjorde det nemmere for Energy at dæmme op for. Esbjerg dominerede og var klart farligst, men retfærdigvis skal det siges, at White Hawks heller ikke havde de hundrede gram held, der indimellem tipper kampe. Nick Olesen havde eksempelvis en stor chance, der kunne have ført mere med sig, og Kristoffer Lauridsen fik stokken på et skud fra blue line, og den så Henriksen ikke meget til. Desværre for høgene dansede pucken på den forkerte side af linjen og derfor intet mål.  Men man var nærmere 0-3 end en reducering. Skuddene sagde 18-22.

Tredje periode kunne ikke rette meget op for White Hawks, selv om det var lige ved. Esbjerg kom til Frederikshavn og leverede en solid gang udebanehockey. Man gjorde ikke tingene sværere end nødvendigt, og når man ikke kunne se en mulighed for en kontra, lagde man blot pucken ud af sin egen forsvarszone. Da der manglede små seks minutter af kampen lukkede Energy kampen. Jordan Knackstedt gjorde det 3-0. Hjemmeholdet skulle dog få to mål, der for en stund gjorde det ulideligt spændende. Sebastian Svendsen og Jens Henrik Tönjum fik scoret, og kort tid efter fik Energy en udvisning, der gjorde, at høgene kunne spille i overtal i den sidste del af kampen. Man var så tæt på, som man overhovedet kunne være, uden at få scoret. Det kunne have været en monstercomeback, men det blev ved lige ved og næsten, og nu er hjemmebanefordelen sendt over i Esbjerg-lejren.

 

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)

Målscorere:

17.10: 0-1: Kodia Curran (Andersen)

23.00: 0-2: Brock Nixon (Knackstedt, Martindale)

54.05: 0-3: Jordan Knackstedt (Marindale, Nixon)

55.56: 1-3: Sebastian Svendsen (Topholt)

56.37: 2-3: Jens Henrik Tönjum (uass.)

Tilskuere: 1731

1731