Hovedsponsorer:
Guldsponsorer:
Dato: 07.04.2017
Læst: 2666 gang(e)

Solid hjemmesejr i første bronzekamp

Af Jesper Larsen

En tam fornemmelse. Det var følelsen, man sad med, og for både Frederikshavn White Hawks og Odense Bulldogs var fredag aftens bronzekamp mere end pligt end en lyst. Men spilles skulle kampen, og om ikke andet så gav forestillingen en spinkel mulighed for at vaske en smule af semifinaleskuffelserne væk.

Der var en del hawaii-hockey over den første periode. Det bølgede frem og tilbage, og der var ikke meget struktur over spillet. Det gjaldt sådan set for begge hold. Først den ene vej og så den anden vej. Odense Bulldogs kom foran efter knap 14 minutters spil. Frederik Høeg sendte en puck mod mål, og den strøg mellem venner og fjender og til sidst også under Thomas Lillie. Med kun et halvt minut tilbage på uret fik White Hawks udlignet. Kristoffer Lauridsen var skarpretter.

Den anden periode var fem minutter gammel, da Dave Liffiton scorede et af sine alt for sjældne mål. Fra blue line sendte han et trækskud mod Tadeas Galanskys mål og det fik lov til at gå hele vejen. Føringen stod sig i små syv minutter. Så udnyttede Simon Grønvaldt, at Bulldogs var i powerplay. Et længere overtalsspil i høgenes zone resulterede i en fri Grønvaldt, og han efterlod Thomas Lillie uden chance. 2-2 stod sig perioden ud. Skudstatistikken sagde 23-18 i hjemmeholdets favør.

I den tredje periode satte hjemmeholdet sig på sagerne. Man var mere aggressive, og der blev vundet flere nærkampe. Sebastian Svendsen fik bragt høgene foran med 3-2, da han fik en flot pasning fra Marcus Pedersen. Med otte minutter tilbage kunne Marcus Olsson gøre det til 4-2 for hjemmeholdet. Sjusk i Odense forsvaret bragte ham helt fri, og han satte sikkert pucken ind. Og kun to minutter senere skulle ivrige Gorm Topholt score sit første mål i sæsonen, og det var et hylende flot af slagsen. Ping-pong-spil med Marcus Pedersen gav til sidst åbent mål, og Topholt scorede det mål, han sikkert har længtes alvorligt efter. Med små to minutter tilbage afgjorde Jens Henrik Tönjum sandsynligvis hele bronzekampen med sit mål til 6-2. Marcus Pedersen blev siden kåret til aftenens bedste White Hawks-spiller, og det var helt fortjent. White Hawks vinder sæsonens sidste hjemmekamp og har gode kort på hånden til at sikre sig den fjerde bronzemedalje i træk.

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Odense Bulldogs 6-2 (1-1, 1-1, 4-0)

Målscorere:

13.53: 0-1: Frederik Høeg (Pedersen)

19.24: 1-1: Kristoffer Lauridsen (Liffiton, Bau)

25.34: 2-1: Dave Liffiton (Lauridsen, Frank)

32.31: 2-2: Simon Grønvaldt (Mitchell, Ankjær Nielsen)

47.30: 3-2: Sebastian Svendsen (Pedersen)

52.44: 4-2: Marcus Olsson (Mosienko, Ulmer)

54.14: 5-2: Gorm Topholt (Pedersen)

57.38: 6-2: Jens Henrik Tönjum (Olesen)

Tilskuere: ikke oplyst