Hovedsponsorer:
Guldsponsorer:
Dato: 01.04.2017
Læst: 2045 gang(e)

Så skal man stå sammen

Af Jesper Larsen

Der er tidspunkter, hvor man skal stå sammen. Og så er der tidspunkter, hvor man virkelig skal stå sammen. For Frederikshavn White Hawks gælder kun det sidste. Man skal stå sammen som aldrig før, og der skal trækkes på samme hammel. I modsat fald kan man nemlig konstatere, at årets sæson er afsluttet. Og så ved jeg godt, at der resterer nogle kampe om bronzen, men i et ærligt forum kan vi godt blive enige om, at disse kampe er af mere kosmetisk betydning. Skåret ind til benet så handler deltagelse i Metal Ligaen om til sidst at være en del af finalen. Alt andet er en form for sekundært.

Fredagens nederlag i Scanel Hockey Arena var hamrendes ærgerligt. Høgene har igennem sæsonen leveret præstationer, der var langt bedre, end det man så mod Esbjerg Energy i den femte semifinalekamp. Og det er jo ret irriterende at vide, at der ligger et potentiale, der ikke kommer i spil. Især når afslutningen bliver den kedelige, at en fejl i egen forsvarszone kommer til at koste en livsvigtig sejr. På den anden side så er sket sket. Hvis du forstår, hvad jeg mener. Og White Hawks har før rejst sig fra de dybe skove og præsteret det uventede. Og det skal til igen. Det uventede. For mange er sikkert af den opfattelse, at Esbjerg Energy nu står med alle gode kort på hånden og nærmest er klar til finalen mod årets sensationshold fra Gentofte Stars. Denne skribent er af en anden mening. Intet er afgjort, og forskellen på de to hold er så marginal, at hvis pendulet svinger den rigtige vej – læs: hvis 100 gram held og tilfældigheder er høgene venlig stemt – så skal også den syvende finale i spil. I givet fald på tirsdag i Scanel Hockey Arena.

Så jeg vil mane til en vis optimisme. Et nederlag kan være til at håndtere, men nogle er tungere at danse med end andre. Selvfølgelig var det tungt at være frederikshavner i fredags. Men alligevel ser man frem til søndagens tv-kamp, og helt logisk har man et indbygget håb om, at Esbjerg igen kan tages på sengen i Granly Hockey Arena. Nej, hvor har vi behov for at krydse, hvad vi kan. Det gør vi så. Kom nu White Hawks. For pokker da.