Hovedsponsorer:
Guldsponsorer:
Dato: 31.03.2017
Læst: 1963 gang(e)

Overtidsdrama og Esbjerg har matchbold

Af Jesper Larsen

Èt af holdene bringer sig foran 3-2 og erobrer matchbolden til afvikling allerede på søndag i Esbjerg. Det var de helt enkle forudsætninger forud for kampen mellem Frederikshavn White Hawks og Esbjerg Energy fredag aften i Scanel Hockey Arena. Kampens betydning kunne ikke overdrives, og nervøsiteten og spændingen var til at mærke i hele Frederikshavn. Hockeysnakken gik lystigt, og naturligvis var der forventninger til, at høgene kunne hive en tiltrængt hjemmesejr til sig.

Scanel Hockey Arena var af samme årsag ret pakket, og de frederikshavnske tilskuere fik sig et chok nærmest med det samme. Man syntes ikke rigtigt, at kampen var kommet i gang, før Esbjerg Energy også var foran. White Hawks tog en helt unødvendig udvisning, da man var seks mand på isen. Energy spillede powerplayet ret cool og tålmodigt, og selv om det lykkedes høgene at få pucken ud af zonen ved flere lejligheder, så var den snart inde igen, og til sidst kunne man ikke modstå trykket. Kodie Curran modtog en flot pasning fra Brock Nixon, og så var vestjyderne foran. Der var kun spillet knap fire minutter. Det rystede et ellers festklædt og helt parat hjemmepublikum, og høgene virkede heller ikke helt på dupperne. Esbjergenserne sad på kampen, og flere situationer i hjemmeholdets forsvarszone så farlige ud. Hjemmeholdets backs fik i nogle situationer ikke pucken ud af zonen, selv om man ellers havde muligheden til det, og det gav store Esbjerg-chancer. Det var netop en sådan, der gav 2-0-målet. Høgene var i puckbesiddelse, men det sidste nøk ud over den blå streg fik man ikke skubbet pucken, og så stod Jordan Knackstedt pludselig helt alene foran Thomas Lillie. Knackstedt var kold som brøndgraverens nedre dele, og han sendte Lillie på en sideforflytningsøvelse og derefter pucken i kassen. Udeholdet var foran 2-0, og det var sådan set ret fortjent. Hjemmeholdet forsøgte at æde sig ind i kampen, og det gav et vist pres mod Nicolaj Henriksens mål mod periodens slutning. Tættest på kom Nick Olesen med et skud, der ramte to stolper og desværre for et engageret Scanel Hockey Arena også røg ud i spil igen. Skuddene sagde 9-9.

Der skulle sølle 22 sekunder til at sparke nyt liv i stemningen i Scanel. Kristoffer Lauridsen – den meget producerende og energiske høgeforward – bragte sit hold til bage i kampen, da han udnyttede en god pasning fra Mark Müller Larsen. Det kom lidt ud af ingenting, men det kom. Og herefter var hjemmeholdet pludselig giftige igen. Et par ret store chancer til Kristoffer Lauridsen og Mathias Bau kunne have skabt balance i regnskabet. Især Mathias Baus mulighed var stor, og han fik faktisk affyret to skud i sekvensen. Begge var ualmindeligt tæt på at gå ind. Nicolaj Henriksen reddede imidlertid, og vi var nogle stykker, der tolkede, at han blev skadet i forbindelse med én af redningerne, hvor han fik en spiller oven på sig. I minutterne, der fulgte, så han besværet ud, når han skulle sideforflytte sig. Energys fysioterapeut var da også på isen for at tale med Henriksen. Men han blev ikke taget. Hjemmeholdet havde ingen powerplays i første periode, men i den anden fik man mulighederne for at vise sig frem i overtal. Det lykkedes bare ikke at score. Man må give esbjergenserne, at de giver, hvad de har, og det hjalp dem igennem en serie af undertalssituationer. Og så var White Hawks altså heller ikke agtpågivende og aggressive nok. Man syntes ved flere lejligheder, at hjemmeholdets spillere blev verfet for let væk. Ikke flere mål i de midterste 20 minutter. Høgene dominerede igen på skudstatistikken. Den sagde 22-16.

Den tredje periode blev et drama af dimensioner. Hjemmeholdet var naturligt presset til at komme frem ad banen. Det gav et hav af chancer og sådan set i begge ender. Flest til høgene, der virkelig satte turbo på. De havde det svært med at komme helt tæt på Nicolaj Henriksens mål, men især mod slutningen var det tæt på. Den ene chance afløste den anden, men pucken ville ikke ind. Henriksen kom i vejen med en skinne, en afretning røg lige uden om. Den slags. Og Mathias Bau sendte et skud klokkeklart på stolpen. Ind ville pucken ikke. Og så sad man og spekulerede på, hvornår Mario Simioni ville tage sin timeout, og hvornår Thomas Lillie skulle forlade sit mål. Ingen af delene nåede man, for mens pucken befandt sig i Esbjergs zone og blev kørt rundt om målet dukkede energiske Nick Olesen pludselig op og med en vilje, der burde kunne tappes i litermål sendte han skiven ind bag Henriksen. Taget på Scanel Hockey Arena lettede nogle meter, og der bliver sikkert brug for en gennemgang af konstruktionen. Hold da op for en forløsning, og publikum var ekstatiske. Der manglede 2.10 på uret, og begge hold kunne herefter indstille sig på forlænget spilletid. Det startede som en thriller. Det blev en gyser.

Ethvert skud, der ikke går ind giver en kontra. Derfor passer man på. Energy var mest påpasselige i den fjerde periode. Og så udnyttede man chancen, da man fik den. Det tog et 1 minut og 23 sekunder. I egen zone var et par høgefolk ikke vågne nok, og så stod Jared Knight pludselig fri foran Thomas Lillie, og han sendte pucken højt i målet. Esbjerg vinder 3-2 og kan nu lukke serien på hjemmebane på søndag.

 

Kampen i tal:

Frederikshavn White Hawks – Esbjerg Energy 2-3 (0-2, 1-0, 1-0, 0-1)

Målscorere:

3.55:  0-1: Kodie Curran (Nixon)

13.56: 0-2: Jordan Knackstedt (Martindale)

20.38: 1-2: Kristoffer Lauridsen (Müller Larsen, Olsson)

57.50: 2-2: Nick Olesen (Linnet)

61.23: 2-3: Jared Knight (Knackstedt)

Tilskuere: 2260