Hovedsponsorer:
Guldsponsorer:
Dato: 30.03.2017
Læst: 2321 gang(e)

Forhåbentlig stor festaften i Scanel Hockey Arena

Af Jesper Larsen

Halli hallo for et ønske, man fik opfyldt. Frederikshavn White Hawks havde fået placeret en ret skarp kniv for struben, og alle vi høgefans var vel ret klar over, at hvis ikke besøget i Granly Hockey Arena i tirsdags resulterede i en nordjysk triumf, så var kniven klar til det dybe cut. Det blev nervepirrende som aldrig før at følge den dansende prik på Metalligaen.dk - for alle os, der ikke kunne være til stede i Esbjerg - og hjertet vandrede i nærheden af halsregionen, da man med seks minutter tilbage af den tredje periode pludselig så selvsamme prik komme til syne ud for Esbjerg Energy som tegn på den trælse udligning, man havde håbet at undgå. Og så tog rutsjeturen en ny drejning, da samme scenario udspillede sig kun 30 sekunder senere, og denne gang var det heldigvis for at signalere, at White Hawks igen havde bragt sig i front. Gode, gamle Kristoffer Lauridsen, der for resten slet ikke er så gammel. Det holdt hjem, og man trak igen vejret regelmæssigt. Lykkeligvis er stillingen nu 2-2, og hjemmebanefordelen er tilbage, hvor man synes, den hører hjemme.

For første gang i denne semifinaleserie tabte White Hawks skudstatistikken. Man har ellers haft en ganske stor margin til sin modstander i netop denne disciplin. Men det er jo stadig målene, der tæller, og dem fik man heldigvis flest af. Igen var Kristoffer Lauridsen en nøglefigur. Han lavede to mål, og de var begge af stor klasse. Det første var især fremragende på grund af det fine forarbejde. Mathias Bau rundede som det mest logiske i verden sin back og serverede en puck på et sølvfad til Lauridsen. Det andet – og altså kampafgørende mål – havde individualistens præg over sig. Kristoffer Lauridsen drev igennem i venstre side, og med et velplaceret trækskud sendte han pucken forbi Nicolai Henriksen i Energy-målet.

Stemning, kontant opbakning, dedikeret indlevelse. Og så stemning igen. Det må være kodeordene til fredagens ekstraordinært spændende 5 semifinalekamp mellem Frederikshavn White Hawks og Esbjerg Energy. Normalt siger man, at grundspil er ét, slutspil noget andet. Blandt andet fordi spillere – og nogle gange hele hold – stepper op og finder et højere niveau. Det kan der være meget rigtigt i. Men på tilskuerpladserne sker der også noget, og det er ikke for meget sagt, at Scanel Hockey Arena også er steppet op og har fundet et højere niveau. Stemningen til især de sidste slutspilskampe har været euforisk og medrivende, og oplevelsen er åbenlyst af en helt anden kaliber, når 1700 mennesker – og en sjat – i temmelig organiseret takt klapper ad sine yndlinge. Man kan putte så mange superlativer på det, men det kan sammenfattes i et enkelt: Fedt! 

White Hawks må meget gerne bringe sig foran 3-2 i serien. Det giver helt naturligt matchbold i søndagens tv-transmitterede kamp fra Esbjerg, og så begynder det for alvor at ligne noget. Derfor kan man have som rimelig forventning, at Scanel Hockey Arena bliver pakket til bristepunktet med frederikshavnske hockeyfans, der vil gøre alt, hvad de kan for en høgesejr. Og fredag aften er der i øvrigt al mulig grund til at komme i god tid. Der er happy hour på både det ene og det andet, og der er i den grad sat vand over til en fest. Både på banen og udenfor.