Det er bundholdets lod, at heldet ofte udebliver. Frederikshavn White Hawks var et sølle minuts tid fra at hive årets første sejr i land, da man tirsdag aften mødte Herning Blue Fox i KVIK Hockey Arena, men et uheldigt bounce på en frederikshavnerskøjte betød udligning kort før slutfløjt. Og i den efterfølgende straffeslagskonkurrence var Mathias From igen ond ved sin gamle klub, og så vandt de blå herningensere opgøret 4-3. White Hawks har stadig ikke fået en sejr i dette års Metal Liga.

Men takterne er der. Det må klart være det vigtigste at notere sig. Herning er et svært sted at spille, om selv om Blue Fox ikke kører på alle nagler i øjeblikket, så er det en præstation, at presse dem så meget, som White Hawks gjorde. Og det er naturligvis den slags, man skal tage med sig, når man fredag aften tager imod SønderjyskE. Spillet er til mere, og resultaterne må simpelthen komme på et tidspunkt.

Den indbyrdes statistik mellem de to hold fortæller, at SønderjyskE vinder 7 ud af 10 opgør, men senest man stødte sammen i Nordjyske Bank Arena, endte det hele med en hjemmesejr på 2-0. Sebastian Brinkmann og Jonas Jakobsen var målscorere ved den lejlighed, og det har de naturligvis carte blanche til at være igen fredag aften. Og måske er der al grund til at tro, at det også kan lade sig gøre. SønderjyskE spiller noget op og ned, indimellem leverer man fine resultater – eksempelvis tog man en flot 4-0 sejr i Odense forleden – men der er også svipsere undervejs, og her passer det fint at nævne, at man i seneste runde tabte til Herlev Eagles efter ellers at være foran 2-0.

Hvis en enkelt scoring er pejlemærket, så kan man konstatere, at der er kommet liv i Christopher Frederiksen. White Hawks-kaptajnen har indledet årets Metal Liga-kampagne til den træge side, men i kampen mod Herning fik han endelig sendt en puck i nettet. Det har høgene savnet, og forhåbentlig er der mere på vej fra ham allerede fredag aften.

White Hawks mod SønderjyskE spilles fredag aften klokken 19.30. Vær i øvrigt opmærksom på tidspunktet. Andre steder har et andet været nævnt.


Chancerne var der, men desværre kun et point til høgene GOALSHOW: Se målene fra Herning-Frederikshavn