White Hawks gav alt hvad de havde, og det havde nær kastet point med hjem fra Aalborg. Desværre var heldet ikke med vendelboerne, der i perioder blev holdt inde af en stærk defensiv og en outstanding Kevin Frydkjær

Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks 2-1 (1-0,0-0,1-1)

En stærkt spillende Kevin Frydkjær og et hårdt kæmpende White Hawks hold var tæt på point i grundspillets sidste lokalopgør. Desværre blev det til et smalt nederlag, hvor operationen lykkedes, men patienten døde.

Allerede efter 10 sekunder kom White Hawks i overtal, da Oliver Anker Christensen måtte sætte sig til rette i straffeboksen. Høgene fik ikke rigtig stillet op, og det var svært at holde kontrol på pucken. Den største chance tilfaldt faktisk hjemmeholdet, da Kevin Frydkjær tog sig en lille skovtur.

Naturligt hjemmeholdet mest på pucken i første periode, og til tider et skydetelt mod Frydkjær, der tog godt fra. Den unge keeper fik spillet sig varm efter en lidt usikker start på lokalopgøret.

White Hawks havde svært ved at holde i pucken, og det var småt med chancer man fik produceret mod George Sørensens mål. Et drilsk skud fra nærmest baglinjen, havde dog nær taget fusen på Aalborg keeperen, men Christopher Frederiksen havde ikke heldet med sig i den situation.

Aalborg fik sig også et powerplay, men igen tog Frydkjær godt fat, og man begyndte at tro på man kunne gå til pause med uafgjort. Det lykkedes desværre ikke, og Pirates drog kapital af det pres de havde etableret siden kampens andet minut. Først var stolpen i vejen, men holdet fra Nordens Paris holdt presset, og så kunne Tommy Giroux gøre det til 1-0. Trafikken foran Frydkjær var stor, og udsynet var spærret for den unge keeper.  Ærgerligt mål at indkassere med blot 30 sekunder tilbage af perioden.

Kampbilledet var det samme i anden periode. Hjemmeholdet mest på pucken, flere lange sekvenser i høgenes zone, og flere fantastiske redninger af Kevin Frydkjær. Sådan så det ud i de midterste tyve minutter, hvor et hårdt kæmpende White Hawks mandskab stred så det var en fornøjelse.

Naturligt mange chancer til Pirates, og man frygtede det værste da høgene en overgang var to spillere i undertal. Igen red de stormen af, og det var en nydelse at se Kevin Frydkjær bare vokse med opgaven i den flotte kulisse i Sparekassen Danmark Isarena.

Et lille kontingent af fans fra Frederikshavn var også mødt op, og de gjorde hvad de kunne for at støtte de hvide. De havde nær set en udligning 15 sekunder før periodens udløb, hvor Jakob Stridsberg fyrede kanonen af. Her var heldet ikke med svenskeren og White Hawks, og derfor bagud med en inden tredje periode.

White Hawks åbnede tredje periode med et par store muligheder. Blandt andet havde Mikkel Bertelsen en glimrende baghåndsafslutning, men George Sørensen var på plads i Pirates buret. Jens Nielsen var ikke tilfreds med en start på perioden af hjemmeholdet, og han tog en time out.

Det gav umiddelbart pote, for kort efter kunne Tobias Ladehoff gøre det til 2-0 for hjemmeholdet. Pucken så angiveligt ud til at blive sparket ind med hælen, men hverken dommerne, eller White Hawks gjorde antydning til at få målet set igennem. Derfor Pirates foran med to i det nordjyske lokalslag.

Med godt fire minutter igen skete der noget der aldrig sker. Eller i hvert fald næsten aldrig. Vi skal hvis tilbage til 2018 sæsonen, siden han scorede sidst, men i dag var der pote for den altid hårdt kæmpende Rasmus Søndergaard. Han gik flot med frem, modtog pucken, og sikkert sendte han den ind bag en prisgivet Pirates ankermand. Stor forløsning for Søndergaard, og nu 2-1 i lokalopgøret.

Det lykkedes desværre ikke at få udlignet. Frydkjær ud til sidst, men det gav aldrig rigtig pote. White Hawks leverede en fremragende udekamp i aften, men det rakte desværre ikke til point. Chancen er der igen søndag, når vi møder Herning på hjemmebane.

Næstsidste hjemmekamp i grundspillet: White Hawks møder Herning og jagter igen point. Svært lokalopgør fredag aften. Kan White Hawks skabe overraskelsen?