Dem der siger sport er sundt, lyver! Det var i hvert fald ikke sundt at sidde udenfor i aften, hvor White Hawks heldigvis igen smagte sejrens sødme

Herlev Eagles – Frederikshavn White Hawks 2-3 (1-0,0-2,1-0) (0-0) (0-1)

Nervesystemet skulle det hele igennem her til aften, inden White Hawks endelig igen kunne tage en sejr i Metal Ligaen. Der skulle straffeslag til, før høgene kunne sætte to alvorligt vigtige point ind på kontoen.

Ganske jævnbyrdig første periode i Ørneborgen, hvor Robin Johansson have aftenens første mulighed for en White Hawks scoring. Desværre var heldet ikke med svenskeren, der også havde Christopher Frederiksen med oppe i nærheden af Herlev kassen.

Hjemmeholdet havde også deres muligheder, men tilbagevendte Galansky diskede op med et par store redninger. Et par udvisninger blev det også til, uden der kom scoringer, men efter små 16 minutter var der en ny chance til høgene i overtal.

Desværre slog Herlev kontra, og lynhurtige Alexander Lindquist-Hansen rundede gæsternes forsvar, og så stod det 1-0 til hjemmeholdet, og så endda i undertal. Det var noget et feststemt Spar Nord Arena i Herlev kunne bruge.

Det blev dog også feststemt for White Hawks fansene i Herlev her til aften, hvor høgene i begyndelsen af anden periode lagde godt fra land. Et stort pres på Herlev defensiven, hvor keeper Ohre kom på overarbejde. Efter et gevaldigt klumpspil endte pucken hos Måns Hansson, og svenskeren afsluttede resolut og udlignede for White Hawks.

Blot 28 sekunder senere blev der endnu mere at juble over, da høgene kørte kontra. Frederiksen, Johansson og Bertelsen, med sidstnævnte som skarpretter til 1-2. Herlig udvikling på opgøret.

White Hawks røg ind i et udvisningshelvede med tre udvisninger på knap fire minutter. Heldigvis holdt defensiven stand, og Galansky stod klar i kassen med et par gode redninger.

Det gjorde den desværre ikke i det første minut af tredje periode, da Luis Blak Olsen med en styring kunne udligne for hjemmeholdet. Ærgerlig start for vendelboerne, der var kommet ind i omklædningsrummet med stor optimisme.

White Hawks havde det til tider svært i tredje periode, hvor de ubevidst trak sig lidt for langt tilbage på isen. Galansky stod stærkt, og kampen endte ud i overtid.

Her fik White Hawks chancen i fire mod tre, men det var faktisk Herlev der havde de største muligheder her. Altid farlige Lindquist-Hansen havde høgene sit hyr med, men heldigvis lykkedes det ham ikke at afgøre kampen til hjemmeholdets fordel.

Kampen endte ud i straffeslag, og efter 10 styks af slagsen, var det Emil Aronsson der afgjorde det til White Hawks fordel.

Vigtig sejr til høgene, der efter aftenens resultater, nu endelig er på den slutspilsgivende ottendeplads. Der er mulighed for at sikre sig slutspilspladsen på søndag, hvis det bliver til en tre-point sejr over Odense, og Rødovre taber til Aalborg.

GOALSHOW: Se målene fra Herlev-Frederikshavn Det er afgørelsens time. White Hawks tager til Herlev og har brug for en sejr.