Nede 1-3 mod ligaens førerhold og endnu et truede nederlag lå lige om hjørnet. En tredje periode, som White Hawks dominerede, vendte lykken og Robin Johansson kunne sætte det afgørende straffeslag ind til en fortjent White Hawks sejr. Nordjyske Bank eksploderede og spillerne kom ud til endnu en hyldest. Stemningen understreger også bare, at sådan et opgør bør spilles en fredag eller lørdag aften.

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates 4-3 (0-1, 1-2, 2-0, 1-0)

I Frederikshavn er der to sportshold, hvor navnet Hawks indgår. Floorballklubben Blackhawks og så White Hawks. Sidst Frederikshavn Blackhawks mødte et Aalborghold endte kampen 19-1 til frederikshavnerne. Så meget vinder White Hawks nok ikke over dagens modstander. Da de to hold mødtes sidst, endte det i et sandt mareridt set med White Hawks briller. Så kunne White Hawks hente lidt inspiration fra floorballverden af, så måtte den gerne komme til udtryk i aftens kamp mod Metalligaens førerhold. Kunne høgene vise hele ishockey-Vendsyssel, at det andet hockeyhold fra aalborg også kunne besejres, så var der ekstra god grund til at fejre J-dag efter kampen.

Frederikshavn kom ud med 200 i timen og satte sig omgående på spillet. Der blev skøjtet godt og de fik pucken flyttet hurtigt rundt. En rigtig god og lovende start på kampen fra White Hawks af. Publikum fornemmede også, at der var noget godt i vente. Aalborg havde til tider svært ved at bryde hjemmeholdets flow med pucken og måtte ofte trække ned bag eget mål for lige at lidt damp af kedlen. Det var også Jacob Møller med kampens første store chance foran mål, men Georg fik staven på. Lidt efter var det Pirates tur til at bide lidt fra sig, da der opstod en åben chance til Pierre-Olivier Morin.

White Hawks dominansen fortsatte og nu var det altid hårdtarbejdende Thomas Søndergaard, der var tæt på at overliste Georg Sørensen helt tæt under mål. Fremragende spil og der var i den grad gang i kampen. Den lovende start led så noget af et knæk, da en dum udvisning fra Nikolaj Boelsmann Kristensen sendte Pirates i Powerplay. En klodset fordel at give et så stærkt et hold som Pirates. Der skulle også gå blot 22 sekunder af udvisningen inden Galansky kunne pille pucken ud af eget net. Målet betød, at aalborgenserne overtog initiativet lidt, men Whitw Hawks arbejdede stadig stenhårdt. Med to minutter igen af perioden var Christopher Frederiksen tæt på at sende pucken i nettet og der kunne godt have være dømt en lille Tripping fra kampens hoveddommer af.

Bagud 1-0 trods en rigtig fint spillet første periode, med gode scoringsmuligheder, var lidt af en bittersød fornemmelse for dem der holdte med de hvide-røde og blå. Perioden startede lidt mere ”blødt” med et lille overtag i spil til aalborgenserne. White Hawks var dog helt med i kampen og i tiden 26.01 klaskede elegante Robin Johansson pucken ind bag en chanceløs Georg Sørensen, på et fint oplæg fra Christopher Frederiksen efter igen, flot forarbejde af Daniel Baastrup-Andersen. Høgene var med igen og det kunne også høres på lydtrykket fra publikum i nordenden af Nordjyske Bank Arena. 1-1 og kampen havde igen fået et nyk op på intensitetsbarometeret.

9.31 i anden periode var Sebastian Brinkmann tæt på at bringe sit hold foran, da han modtog en rigtig fin pasning foran Piratesmålet. Han fik dog ikke helt placeret sit skud ordentligt, men rigtig gode takter af hjemmeholdet. Noget at bemærke for de statistikhungrende var, at White Hawks på dette tidspunkt af kampen førte skudstatistikken 16-13. Jonas Brøndberg røg to minutter i straffeboksen for en Cross-checking. White Hawks i Powerplay for første gang i kampen. De fik hurtigt sat deres overtalsformation op i Pirates zone og fik tilspillet sig flere gode muligheder, hvor to af skuddene strøg forbi Georg Sørensen, der slet ikke så skuddet komme. Flot og nærgående spil af White Hawks.

Bedst som Aalborg blev fuldtallig, var Julian Jakobsen tæt på at slippe igennem alene mod Galansky, og Måns Hansson måtte bruge ulovlige midler for at forhindre, at aalborgkaptajnen kom alene mod mål. Vil man slå Pirates kræver det fuld fokus i samtlige minutter. Der er ikke plads til udfald. Pirates formåede heller ikke at udnytte deres overtal og begge hold blev fuldtallige igen med lidt over to minutter tilbage af perioden. Det med at holde fokus og være kyniske i det afgørende situationer er bare en nødvendigt. Det faktum syntes at være en by i Rusland, eftersom gæsternes Pierre-Olivier Morin relativt nemt, formåede at score to gange med cirka 30 sekunders mellemrum.

Måltavlen viste 3-1 til gæsterne. Om det så var fortjent vil mange nok stille spørgsmålstegn ved. Det var ikke sådan at White Hawks var udspillet som i det forrige møde. Lidt mere held og dygtighed i afslutningerne var måske den væsentligste forskel. White Hawks skulle frem over isen og sætte Pirates under pres. En hurtig reducering ville bringe dem tilbage i kampen. Efter en tilfældighed fik Mikkel Bertelsen tændt op for White Hawks og publikum, da han fik raget en puck ind bag Georg Sørensen til stillinge 2-3. Kampen levede igen og samme Mikkel Bertelsen havde muligheden for at udligne til 3-3 men hans skud gik lige forbi Piratesmålet.

I tiden 47.20 blev Pirates ramt af en udvisning for Delaying the game. White Hawks i Powerplay igen og efter en rodet start på det, opstod der pludselig en stor chance, men Gerog Sørensen fik afværget i sidste øjeblik. I tiden 50.08 var den så gal igen, set med Pirates briller. Her fik Matt Salhany en udvisning for Slashing. Denne gang straffede White Hawks udvisningen, da Todd Winder hamrede pucken i kassen til stillingen 3-3 og ganske fortjent. Hjemmeholdet var nu totalt ovenpå og Pirates halsede efter et godt spillende hjemmehold, der fik lukket ned for Pirates farlige omstillinger. Med lidt over fem minutter tilbage af perioden fik Jonas Jakobsen en kæmpe chance for at få taget til at lette sig på Nordjyske Bank Arena, da han var millimeter fra at styre en puck forbi Georg Sørensen.

Med under to minutter igen af perioden er der ikke plads til dumme udvisninger. I den kategori må man sige Gorm Topholts’ udvisning var i. 3-3 og 36 sekunder igen skal man ikke lave Cross-checking, om end det var lidt tynd. Et stærkt spillende White Hawks boks holdte dog nullet til slutsignalet. Det betød så at White Hawks spillede i undertal i Sudden Victory. Men også her holdte White Hawks Pirates fra at score. Virkelig stærkt og klogt spil af høgene. Sebastian Brinkmann var endda tæt på at blive dagens mand i skysovs da han var meget tæt på at sende pucken i mål. Pirates virkede noget trætte og brugte meget tid i egen zone med pucken. SV endte uden scoring og kampen skulle afgøres i straffe.
Aalborg missede alle sine og White Hawks missede to. Så var det op til Robin Johansson og afgøre slaget. Og det gjorde han. Han fintede Georg til den ene side og satte den sikkert i kassen. Taget lettede og en MEGET tiltrængt sejr til White Hawks. Måske Blackhawks inspirerede White Hawks, hvem ved? Men nu har begge de frederikshavnske Hawks hold i hvert fald en Aalborg-skalp. En kæmpe cadeau skal der også lyde til tilskuerne for uhæmmet at blive ved at bakke op. Af hjertet tak.