På imponerende fight, og med en storspillende keeper, tog White Hawks fjerde sejr i træk

Frederikshavn White Hawks – Rungsted Seier Capitals 4-3 (1-0,1-1,2-2)

En outstanding Galansky, et hårdt kæmpende mandskab, og effektivitet på de største chancer gjorde udfaldet i aften, hvor White Hawks tog fire på stribe. Et Frederikshavn hold helt som forvandlet, efter sæsonåbningen men 12 nederlag i træk.

Trods halvandens uges break i Metal Ligaen, var begge hold stærkt indstillet fra begyndelsen af aftenens kamp. Godt tempo, masser af hårde nærkampe, og gode chancer i begge ender, blev vi vidne til i de første 20 minutter.

Malte Setkov havde kampens første store mulighed, men Galansky stod i vejen. De fleste gange Rungsted var farlige i perioden, var tæt under tjekkens mål, hvor det flere gange brændte på. I den anden ende havde Östlund også flere ting at tage stilling til, og hjemmeholdets Todd Winder sendte skiven på stolpen. Kort efter var Östlund oppe med en stor redning, da høgene testede ham højt i buret.

Rasmus Andersson havde periodens største chance, da han nærmest stod blank foran kassen. Galansky dog med en feberredning, hvor han akkurat lige fik afværget med staven. Andersson kunne ikke tro sine egne øjne, og uforståeligt at Rungsted ikke bragte sig foran i den situation.

Det gjorde hjemmeholdet til gengæld med godt to minutter tilbage af perioden. Lindgren og Setkov misforstod hinanden ved en udskiftning, og det gav Mikkel Bertelsen frit løb mod mål. Trods det der blev begået en udvisning på ham, holdt han balancen, og sendte pucken ind bag Östlund til 1-0.

Rungsted sluttede perioden bedst med et par halvstore muligheder, men hjemmeholdet red stormen af, og kunne gå til første pause med en føring. Den føring blev udbygget kort inde i anden periode. Thomas Søndergaard tog pucken med sig, sendte den ind foran kassen, og her blev den rettet af, og endte i netmasker. 2-0 til hjemmeholdet.

Det burde være blevet 3-0 umiddelbart efter pucken igen blev sat i spil. Jacob Møller fik en friløber, gjorde det rigtige, og med tomt bur, troede alle at scoringen var en realitet. Desværre for ham og vendelboerne, ramte han benskinnen på Östlund.

Herefter overtog Rungsted det meste af begivenhederne perioden ud. De var nærgående, og Galansky var flere gange på overarbejde. Men han havde fundet storspillet frem, den gode tjekke. Men helt undgå mål imod kunne han dog ikke. Jacome stod fri foran mål, og udnyttede flot Popovic fornemme pasning på tværs. Herlig scoring af gæsterne, der også havde muligheder for at udligne inden pausen.

Det lykkedes dog ikke, trods overtal i spil og chancer i den midterste periode. Man må også give hjemmeholdet, der sled og slæbte, og kæmpede om hver eneste centimeter på isen. De har fået selvtillid efter tre sejre i træk, og fundet ud af opskriften på at redde en slutspilsplads i land. Der er lang vej endnu for vendelboerne, men med det mindset de har fundet frem på det sidste, er de på rette vej.

Rungsted fortsatte med at dominere i begyndelsen af tredje periode, og de fik også fortjent udlignet. Jacob Gammelgaard stred godt med frem, og kunne sikkert sende pucken ind bag Galansky til 2-2. Gustav Green var også tæt på at bringe gæsterne foran 3-2, men Galansky med endnu en stor redning.

Der var gang i den i Nordjyske Bank Arena, for kort efter gjorde Sebastian Brinkman det til 3-2 for hjemmeholdet. Han modtog pucken, og så var det afsted mod Östlund buret. Her gjorde han kort proces, og bankende pucken ind i det korte hjørne, bag den sagesløse Rungsted keeper. Stor jubel hos de blot 1033 tilskuere.

Han var ikke færdig endnu, den gode Brinkman. Tre minutter senere modtog han igen pucken, og med stor fart kom han alene igennem. Samme nummer gentog sig, blot med baghånden denne gang, og 4-2 til White Hawks.

Av for en fight der blev lagt for dagen af høgene, der virkelig bare var på stikkerne. Rungsted måske nok det bedst spillende hold, men med vilje kommer man langt. Den vilje havde frederikshavnerne i aften, og det bragte dem hele vejen til sejren.

Dog kom Rungsted tæt på mod slutningen, da man med Östlund ude af buret satsede hele butikken. Det gav en reducering med 1:19 tilbage på klokken. Whitney var manden bag Rungsted scoringen.

Men der skete ikke mere, og White Hawks kunne lade sig hylde for den fjerde sejr i træk.

Esbjerg vendte 0-3 til 4-3 mod Rødovre OPTAKT: Herlev Eagles-SønderjyskE