Frederikshavn White Hawks besejrede mandag aften Rødovre Mighty Bulls i et opgør, der viste, at frederikshavnerne for alvor har genfundet både lyst og evne til at spille ishockey. Fra første fløjt var hjemmeholdet toneangivende, og sejren var aldrig i fare.

Der var fart på fra start, og den første periode var et studie i, hvad det betyder for et hold, at man har medvind og selvtillid. White Hawks lagde optimistisk og aggressivt ud, og allerede efter 8 sekunder havde Christopher Frederiksen den første afslutning mod William Rørths mål. Et par minutter senere var det Emil Markussen, der var tæt på. I det hele taget sad pasningerne, så det var en fryd, og der blev vist masser af god ishockey. Især fra hjemmeholdet, der også helt fortjent kom foran. Todd Winder fik en god pasning fra Gorm Topholt, kørte bag om Rørths mål og lagde pucken ind ad køkkenvejen. Flot kasse, der illustrerede, at Todd Winder er en teknisk dygtig hockeyspiller.

Små tre minutter senere fordoblede høgene scoringen, da Christopher Frederiksen, som var i spilhumør, med en flot pasning fandt Robin Johansson. Og kun halvandet minut senere blev det også 3-0. Thomas Søndergaard sendte fra en placering omkring blue line en droppasning mod mål. Den opsnappede brormand Thomas Søndergaard, og så var der feststemning i Nordjyske Bank Arena.

Olaf Eller tog timeout for Rødovre, og det virkede som den eneste rigtige ting at gøre, og umiddelbart satte det en prop i for Mighty Bulls. I den efterfølgende minutter bød de rødklædte københavnere ind med et par muligheder, der dog ikke kunne passere Tadeas Galansky. Mod periodens afslutning fik Todd Winder en friløber, men hans afslutning blev klaret af William Rørt. Ikke flere scoringer i en hæsblæsende første periode. Måske den bedste høgeperiode i denne sæson.

White Hawks fortsatte det aggressive spil i begyndelsen af anden periode og fik muligheder løbende. Robin Johansson, Baastrup Andersen og Todd Winder kom tæt på. Efter omkring fire minutter servicerede Christopher Frederiksen på ny Robin Johansson, der var helt fri. Svenskerens afslutning var dog for svag, og den tog William Rørth. Hjemmeholdet var stadig mest i puckbesiddelse og skabte også flest chancer. Man noterede især, at Christopher Frederiksen var oplagt, og hans samarbejde med Robin Johansson udvikler sig stadigt. De to kan sætte meget farligt sammen. Daniel Baastrup Andersen fik endnu en kæmpe mulighed omkring midtvejs i perioden. En kølig pasning fra Thomas Søndergaard sendte høgekaptajnen ret fri i slottet. Igen klarede Rørth. På det tidspunkt sagde skudstatistikken 15-7 i White Hawks-favør, og den illustrerede fint, hvordan spil og chancer fordelte sig.

Mod periodens slutning fik Rødovre testet Tadeas Galansky nogle gange. Mighty Bulls kom i det hele taget mere med i opgøret, men de havde svært ved at nå frem til de helt store chancer. White Hawks noterede det første shut-out i 28 kampe, da man vandt 4-0 i Odense, og igen i aften var defensiven solid. Og for én, der har set alle White Hawks-kampe i denne sæson – det er mig selv, jeg taler om - så var det også bemærkelsesværdigt at se, at den offensive del fungerede flot. Høgene var pågående og havde visioner i sine angreb. Rødovre kunne takke William Rørth for at holde scoren markant nede. I de sidste sekunder måtte Thomas Søndergaard ud at sidde to minutter for en slashing. Det blev kampens første specialteamsspil. Rødovre var i powerplay og nåede at få skabte en enkelt mulighed. Men ingen mål i en anden periode, der ikke helt kunne leve op til den første.

Rødovre havde et overtalsspil fra slutningen af anden periode med ind i begyndelsen af den tredje, og det gav en reducering til 1-3. Tadeas Galansky parerede et par forsøg, men på en retur fra et af dem kunne Mikkel Jensen sende gummiskiven ind. Så fik Rødovre den start på perioden, som de kunne have håbet på, hvis ambitionerne om at få point med hjem stadig var til stede.

I de næste minutter formåede Rødovre dog ikke at få sat et længerevarende tryk mod frederikshavnermålet sammen. White Hawks spillede sikkert i egen zone, og man tillod sjældent Mighty Bulls at skabe det helt store. Omtrent midtvejs var Rødovre for mange spillere på isen. Det gav kampens første overtalsspil til White Hawks, og indledningsvist fik man sat et godt powerplay op med muligheder til Gorm Topholt og Måns Hansson. Men der kom ingen scoringer. Til gengæld gav overtallet White Hawks nyt momentum, og i de efterfølgende minutter brændte det på hos William Rørth. Christopher Frederiksen, Jonas Jakobsen og et par stykker mere havde muligheder, der kunne have ført til mål. Men målet kom, og det var et flot et af slagsen. Todd Winder tryllede ved blue line og lavede elegante driblinger, og til sidst endte pucken hos Jacob Stridsberg, der med et trækskud overlistede William Rørth. Så lignede det et opgør, der havde fundet sin vinder. Og var man i tvivl, så var man det i hvert fald ikke efter Robin Johanssons anden scoring, som kom kun et minut og 40 sekunder senere. Et flot og vedvarende høgeangreb blev afsluttet med et slagskud fra den 33 årige svensker, og så stod det malet med de fedeste typer, at White Hawks ville tage sin sjette sejr i træk. Kyle Hallbauer reducerede en enkelt gang i et powerplay, som Rødovre fik mod kampens slutning, men det kunne slet ikke forstyrre billedet af et frederikshavnerhold, der virkelig har gang i noget fint i øjeblikket. Spændende fortsættelse venter.